Wie zijn wij

MET SPORT EN BEWEGEN DRENTHE NOG BETER MAKEN

Al sinds 1968 is SportDrenthe een organisatie die zelfstandig de belangen van de sport in de ruimste zin van het woord in de provincie Drenthe behartigt. Samen met gemeenten, provincie, verenigingen, sportbonden en diverse andere organisaties willen we iedereen mee laten doen in een vitale samenleving. Sport en bewegen is hierbij essentieel; het heeft de kracht om burgers uit alle lagen van de bevolking letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen en te houden. Wij adviseren en ondersteunen organisaties bij de inzet van sport en bewegen.

ACTUEEL

SportDrenthe in Corona tijd

Corona is bedreiging voor onze gezondheid en zet ook ons sociale en werkzame leven onder ‘curatele’. Dat betekent niet dat we corona alles hoeven laten te bepalen! SportDrenthe zal deze vervelende periode ook gebruiken om creatief te kijken naar andere manieren waarop we zo goed mogelijk omgaan met de nieuwe hedendaagse werkelijkheid. Wat kunnen wij als SportDrenthe doen om de Drenten te helpen met suggesties hoe zij op een gezonde manier actief kunnen blijven bewegen. Zie onze speciale website www.coronactief.nl en de corona informatie pagina voor verenigingen.

De medewerkers van SportDrenthe werken zoveel mogelijk vanuit huis. Samen met onze relaties kijken we naar creatieve oplossingen om zoveel mogelijk te kunnen blijven doen, maar wellicht op een andere manier dan gebruikelijk.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze medewerkers hebben een brede kennis van sport en bewegen en bovenal hoe sport en bewegen kan bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken in onze samenleving.  Ze gaan voor kwaliteit en zijn intrinsiek gemotiveerd om van toegevoegde waarde te zijn. Of het nu gaat om een subsidieaanvraag, trajectondersteuning, activiteitenbegeleiding, procesbegeleiding of programmamanagement; onze medewerkers zullen zich met hart en ziel inzetten om het doel te behalen. U kunt partnership verwachten in combinatie met een hoog kennisniveau dat ze meebrengen, ieder binnen de eigen expertise. Maak kennis met onze medewerkers.

Maak kennis met

De RVC

Burgemeester van de gemeente Assen. O.a. Voorzitter verkiezing Drents Wielrenner van het jaar en Lid Comité van aanbeveling Biljarten voor Goede Doelen, beiden niet bezoldigd. Overige info op assen.nl.

Voorzitter OR Nederlands Rode Kruis, Voorzitter Raad van Toezicht “Stichting Drieluik kinderopvang”

Bestuurslid Drents Archief, voorzitter projecten BOKD (Brede Overleggroep Kleine Dorpen), adviseur directie Matchinvest Emmen, adviseur directie Credion Assen-Groningen. Tevens lid van de Raad van Toezicht Kunst & Cultuur Drenthe, vice-voorzitter Raad van Toezicht RTV Drenthe en voorzitter omnivereniging HHCombi.

Als senior adviseur verbonden aan het adviesbureau PBLQ, als interim manager en adviseur helpt hij overheden en maatschappelijke organisaties de bedrijfsvoering te optimaliseren, en sinds 2015 Lid van de Auditcommissie Kwaliteitslabel Ondernemen vanuit VNO-NCW MKB-Noord.

Zelfstandig adviseur Sociaal Domein. Daarnaast o.a. voorzitter van de Programmaraad “Kans voor de Veenkoloniën”, lid RvC Menso NV, lid adviesraad Proscoop, lid Raad van Advies Ronde van Drenthe, Voorzitter Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe.

Onze buurtsportcoaches

Roxanne Dekker, Liane van Elp, Eline Boer, Yorick van Gelder en Désirée Prins zijn het team Meppel Actief. Kijk op meppelactief.nl

Maarten Snoep, Sander Burgler, Marije Joling en Wim Vos zijn de sportcombi’s in Aa en Hunze.

Anika Smit, Britt Tjalma, Pim de Jonge, Marlies van Gelderen, Chris van der Vossen en Rianne Wessels zijn onderdeel van het team Buurtsportcoaches in Midden-Drenthe. Kijk op gezondinmiddendrenthe.nl

Kim ten Klooster-Dijkstra, Tim Jansen, Ellis Manenschijn-Lubbers en Dewi Verseput vormen het team Westerveld in Actie.

Aukelien Hoogstra-van Dam, Berna Nijboer, Bastiaan de Bruyn, Mathijs Höster en Twan Boersma zijn onderdeel van het buurtsportcoach team in Tynaarlo.

Stageplekken en vacatures

SportDrenthe werkt samen met Huis voor de Sport Groningen en Sport Fryslan in SportMatchNoord als het gaat om werving & Selectie. Actuele vacatures in de sport in Noord-Nederland vind je op sportmatchnoord.nl.

Vacatures voor SportDrenthe worden ook op deze pagina kenbaar gemaakt.

Op dit moment hebben wij geen lopende vacatures.

Binnen SportDrenthe bieden we altijd de mogelijkheid om stage te lopen. We hebben ruimte voor studenten MBO en HBO op het gebied van sport en bewegen en gezondheid. Ook zijn er mogelijkheden op communicatie gebied. Voor meer informatie neem contact met ons op via [email protected]