De kogel is door de kerk: NOC*NSF tilt de verkiezing Club van het Jaar over de zomer heen. Dit hebben ze samen met de partners Rabobank, DPG Media, LKCA en Kunstbende besloten. Clubs hebben nu belangrijke zaken aan het hoofd dan het meedoen aan de verkiezing. De verkiezing draait om verenigen en dat is precies wat nu helaas niet kan. Het verenigingsleven ligt nagenoeg stil.

Van uitstel komt geen afstel: in september start de verkiezing Club van het Jaar. De exacte startdatum moet nog bepaald worden en de rest van de planning hangt hier natuurlijk mee samen. Zodra meer bekend is, laten we dat weten.

NOC*NSF gaat clubs in de tussentijd vragen om hun maatschappelijke initiatieven tijdens de coronacrisis te delen, zodat ze hiermee andere clubs kunnen inspireren. Dit sluit aan op de verhalen die NOC*NSF op dit moment al ophaalt bij de clubs en via social media deelt. Mocht je zelf mooie voorbeelden weten, dan horen ze die graag, mail NOC*NSF.

Ik hoop dat alle sportverenigingen weer snel de plek zullen zijn waar iedereen zijn of haar sport kan beoefenen. Waar je andere mensen ontmoet en verbindingen maakt. Waar je samen kunt genieten.