Vlak voor de zomer bereikten de gemeente Midden-Drenthe, Kits Primair en CKC Drenthe een akkoord over de kostendeling voor professionele gymlessen op de basisscholen in de gemeente Midden-Drenthe. Vandaag werd het akkoord op symbolische wijze ondertekend door alle betrokken partijen.
De vakleerkrachten die in samenwerking met SportDrenthe zijn aangesteld, zijn meteen na de zomervakantie begonnen. Dit team gaat de komende tijd alle kinderen in het basisonderwijs in Midden-Drenthe professionele gymlessen geven en bestaat uit de volgende personen:
๐‘๐ข๐š๐ง๐ง๐ž ๐–๐ž๐ฌ๐ฌ๐ž๐ฅ geeft les op De Lindelaar (Westerbork), De Wegwijzer (Westerbork), โ€™t Hieker Nust (Hijken), De Bosvlinder (Hooghalen), Meester Siebering (Nieuw-Balinge) en op De Wenteling (Balinge).
๐๐ข๐ฆ ๐๐ž ๐‰๐จ๐ง๐ ๐ž geeft les op CBS Drijber (Drijber), Prinses Margrietschool (Smilde), Zuiderenk (Wijster), De Meenthe (Bovensmilde), De Vaart (Hoogersmilde), Pieter van Tuyl (Hoogersmilde) en op De Wingerd (Bovensmilde).
๐‰๐š๐ง ๐๐ฅ๐ฎ๐ž๐ฆ๐ข๐ง๐ค geeft les op de G.A. De Ridder (Beilen) en Harm Smeenge (Beilen).
๐‚๐ก๐ซ๐ข๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž๐ซ ๐•๐จ๐ฌ๐ฌ๐ž๐ง geeft les op de Prinses Beatrix (Beilen) en op De Eshorst (Beilen).
๐Œ๐š๐ซ๐ข๐ž๐ค๐ž ๐Œ๐จ๐ž๐ฌ geeft les op De Schutkampen (Smilde)
๐…๐ซ๐š๐ง๐ค ๐Š๐ฅ๐ž๐ข๐ง is lifestyle coรถrdinator van Kits Primair en lid van de werkgroep Beweegimpuls.
๐€๐ง๐ข๐ค๐š ๐’๐ฆ๐ข๐ญ coรถrdineert het team vakleerkrachten en geeft ondersteuning vanuit het team Gezond in Midden-Drenthe. Op die manier kunnen er nog meer kinderen bereikt worden en verschillende bewegingsactiviteiten met elkaar worden verbonden.
๐๐ž๐ฅ๐ž๐ข๐๐ฌ๐ง๐จ๐ญ๐ข๐ญ๐ข๐ž
Dit alles komt voort uit de beleidsnotitie โ€˜Bewegen en leefstijlโ€™ die vorig jaar is vastgesteld. Eรฉn van de doelen die daarin staat genoemd is meer aandacht voor het bewegingsonderwijs in Midden-Drenthe.
SportDrenthe is trots dat we een bijdrage mogen leveren met onze vakleerkrachten aan de start van ‘Een leven lang vaardig bewegen’ voor de kinderen in Midden-Drenthe.