Team:Fit

Gezonde (sport)omgeving

Team:Fit (een onderdeel van JOGG) zet zich in voor een gezondere (sport)omgeving. Uitgangspunt is dat we zoveel mogelijk locaties aan de slag willen laten gaan met het creëren van een gezonde omgeving, voornamelijk op plekken waar veel kinderen komen. Daarom wordt nu gewerkt met 3 concepten:

  • Team:Fit Sport: gericht op sportverengingen, zwembaden, sporthallen, sportdorpshuizen en sportevenementen, waarbij we werken met de drie thema’s van de gezonde sportomgeving voeding, alcohol en rookvrij.
  • Team:Fit Buurt: gericht op Dorp- en Wijkcentra, Kinderboerderijen en Speeltuinen, waarbij we werken met alleen het thema voeding.
  • Team:Fit Uit: gericht op dag attracties, waarbij wordt gewerkt op het thema voeding.

Team:Fit Sport ondersteunt bij het gezonder maken van het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties. Daarnaast is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Bij sportevenementen gaan we voor een gezonder voedingsaanbod en gezondere sportsponsoring. Binnen Team:Fit werken we samen met o.a. verenigingen, gemeenten en sportbonden. De lokale Team:Fit Coach (Wineke Holtrop) helpt sportlocaties en sportevenementen in Drenthe bij het creëren van een gezondere sportomgeving. Als Team:Fit coach heeft zij veel kennis en ervaring en kijkt graag samen naar het assortiment, de uitstaling en de verkoop van het aanbod en naar de sponsoring van het sportevenement.

De sportkantine, de plek waar spelers, ploeggenoten, tegenstanders en publiek elkaar tegenkomen? Hèt sociale hart van iedere club! Jeugd en seniorenleden lopen door elkaar en tijdens toernooien en wedstrijddagen is het een komen en gaan van mensen. De koffie is niet aan te slepen en de barvrijwilligers lopen zich de benen uit het lijf. Inspanning en ontspanning gaan hand in hand. Sport is niet voor niks gezond voor lichaam en geest. Maar geldt dat ook voor het aanbod in de kantines? Is er een gezondere keuze na het sporten?

Na een fanatieke training of wedstrijd gaat er niets boven samen gezellig nagenieten in de kantine. Met een verfrissend drankje en lekker eten. Zijn de (sport)kantines in uw gemeente ingericht met een biertap en frituur of blijft het bij een bal gehakt met een frisje? Naast voeding, adviseert Team:Fit ook op de thema’s alcohol en roken.

Team:Fit zet zich in voor een gezondere sport. Wilt u verenigingen in uw gemeente ook helpen op één van de thema’s naar een gezonde sportomgeving? Kijk dan eens hoe we dit traject samen in kunnen zetten.

Bekijk hier de brochure

ACTUEEL; nu kantines weer open mogen na de lange corona sluiting is dit het moment om te werken aan een gezondere sportomgeving. Nu er meer aandacht is voor gezondheid is dit het moment om de voorbereidingen te treffen! Dit is een kans om te beginnen met een nieuw concept en een uitbreiding van het assortiment.

Supportdiensten

Team:Fit in de Buurt

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Daarom werkt JOGG aan een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond kunnen …

Gezond uit

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Daarom werkt JOGG aan een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond kunnen …

Gezondere sportlocatie

Een gezondere sportomgeving is een omgeving waarbij voornamelijk gezondere voeding aangeboden wordt, een verantwoord alcoholbeleid wordt gevoerd en de omgeving …

Gezondere evenementen

Met de organisatie van een sportevenement kan je laten zien hoe goed sport en een gezondere leefstijl bij elkaar passen. …

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist
Wineke Holtrop
Sportconsulente

Mijn naam is Wineke Holtrop, ik ben Sportconsulente bij SportDrenthe en met de twee projecten Team:Fit en MDT (maatschappelijke diensttijd) ben ik betrokken bij Sportclub Drenthe.