Sponsoring: Cursus succesvol sponsoren werven

Sponsoring is alleen maar goodwill. Dat geldt voor een deel van verenigingssponsoren vast en zeker, maar kan dit ook anders? In tijden van economische onzekerheid is sponsoring voor veel bedrijven niet vanzelfsprekend. Ze willen echt nog wel iets, maar het moet wel meerwaarde hebben. Bovendien is het doen van grote investeringen een risico. Toch zijn sponsoren voor het bestaansrecht van verenigingen van levensbelang.

Verenigingen zullen op zoek moeten naar de juiste sponsormatch. Net als voor vrijwilligers geldt ook voor sponsoren dat ze waardering willen voelen, verenigingen zullen moeite voor ze moeten doen, het zal de sponsor ook iets op moeten leveren. Met deze cursus helpen we clubs en hun sponsorcommissie bij het vinden van nieuwe sponsoren. Ervaring leert dat aan het einde van de cursus de sponsorbegroting ruim is verbeterd en er een mooi sponsormodel staat.

Hoe ziet een cursus succesvol sponsoren werven er uit?

De cursus bestaat uit 3 avonden waarin onze cursusleider de clubmensen meeneemt in het proces op zoek naar nieuwe sponsoren. Aan het einde van de cursus heeft de vereniging niet alleen meer sponsoren, maar is er ook een sponsoring beleidsplan opgesteld.

Quote Vereniging: “Zeker in deze tijd is het hebben van een goed sponsorplan onmisbaar!”

De eerste avond staat in het teken van de motieven van sponsoren, waarom doen bedrijven aan sponsoring? De tweede avond is gericht op de praktische kant: hoe haal je nu nieuwe sponsoren binnen. De vereniging maakt een campagne die past bij de club. Op avond drie ligt de focus op het vervolg: hoe behoud je nu de (nieuwe) sponsoren. We laten verenigingen zien hoe ze beleid maken op het binden en behouden van, huidige en nieuwe, sponsoren.

Voordeel voor gemeente

De gemeente wil zorgen voor vitale sportverenigingen. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale binder voor de inwoners, zowel actieve leden als vrijwilligerswerkers en bestuursleden halen voldoening en energie uit de contacten op de club. Voor de gemeente is het behouden van verenigingen belangrijk voor de leefbaarheid. Deze cursus kan dan ook voor veel verenigingen een welkome aanvulling zijn om te zorgen dat ze veerkrachtig zijn en ook in de toekomst financieel gezond blijven. Benieuwd welke verenigingen in uw gemeente zo’n cursus zouden willen volgen en wilt u hen de mogelijkheid bieden? Maak dan samen met SportDrenthe een plan? Neem contact met ons op/Bel Anne.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist,,

Anne Prins
Senior verenigingsadviseur

Mijn naam is Anne Prins, sinds 1999 Senior Verenigingsadviseur bij SportDrenthe. Uiteraard ben ik dan ook betrokken bij Sportclub Drenthe. Vanuit mijn functie ben ik 3-4 avonden op pad om verenigingen te adviseren/helpen