Ondersteuning relatiebeheer sponsoren

Verenigingen moeten zorgen voor goed sponsorbeheer, zijn er voldoende borden langs de lijn, maar ontbreekt het aan shirt sponsoren? Klaagt de hoofdsponsor wel eens dat de sponsoring te weinig oplevert? Of zijn er voldoende sponsoren, maar kosten ze haast meer dan ze opleveren, omdat ze verwachten dat ze bij elke wedstrijd gratis consumpties kunnen halen in de kantine? Als het gaat om relatiebeheer gaat het vooral om het managen van verwachtingen. Wat vraag je van de sponsor en wat mag hij van jullie verwachten als tegenprestatie. Zorg voor heldere afspraken en koester de relatie door aandacht voor de sponsor. Wij bieden ondersteuning bij de ontwikkeling van het relatiebeheer en helpen verenigingen op weg naar een gezonde en positieve relatie met sponsoren.

Hoe ziet een ondersteuningstraject op relatiebeheer van je sponsoren er uit?

Na een gesprek met het bestuur en/of de sponsorcommissie bepalen we samen of, en zo ja, wanneer we gaan starten. Afhankelijk van de vraag en situatie bepalen we welke expert op het gebied van sponsoring ingezet gaat worden. Deze expert gaat dan met de (sponsor) commissie aan de slag om het gewenste resultaat te bereiken.

Voordeel voor gemeenten

De gemeente wil zorgen voor vitale sportverenigingen. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale binder voor de inwoners, zowel actieve leden als vrijwilligerswerkers en bestuursleden halen voldoening en energie uit de contacten op de club. Voor de gemeente is het behouden van verenigingen belangrijk voor de leefbaarheid. Dit ondersteuningstraject kan dan ook voor veel verenigingen een welkome aanvulling zijn om te zorgen dat ze veerkrachtig zijn en ook in de toekomst financieel gezond blijven. Benieuwd welke verenigingen behoefte hebben aan ondersteuning in uw gemeente en wilt u hen de mogelijkheid bieden? Maak dan samen met SportDrenthe een plan? Neem contact met ons op/Bel Anne.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist,,

Anne Prins
Senior verenigingsadviseur

Mijn naam is Anne Prins, sinds 1999 Senior Verenigingsadviseur bij SportDrenthe. Uiteraard ben ik dan ook betrokken bij Sportclub Drenthe. Vanuit mijn functie ben ik 3-4 avonden op pad om verenigingen te adviseren/helpen