MDT Cursus Positief Coachen

Jongeren kunnen het verschil maken voor een vereniging in deze onzekere, moeilijke tijden. Mensen zijn onzeker hoe het corona virus zich ontwikkeld en maken zich vooral zorgen welke gevolgen dat heeft in de privé sfeer. Kunnen de kinderen blijven sporten? Kunnen ze zelf nog komen kijken? Mogen ze nog wel mee naar uit wedstrijden en meerdere kinderen meenemen in de auto? Al deze vragen maakt onzeker en dat zorgt vaak voor een negatieve benadering. Juist nu is het ontzettend belangrijk om te kiezen voor een positieve benadering van de jeugd spelers. Jij kunt daar het verschil in maken.

Doe mee aan de cursus Positief Coachen!

Het programma Positief Coachen start met de theatervoorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’. Deze voorstelling over het geheim van succes in de sport wordt gespeeld door communicatiedeskundige en acteur Ewald van Kouwen. Tijdens de voorstelling wordt het verhaal van positief coachen in een aantrekkelijke vorm overgedragen naar het brede publiek, waarbij trainers, coaches en begeleiders van jeugdelftallen, maar ook ouders worden geconfronteerd met hun gedrag langs de lijn.
Na de theatervoorstelling volg je het vervolgprogramma Positief Coachen, speciaal voor trainers en coaches tussen de 14 en 30 jaar. Samen met andere cursisten van je eigen vereniging of buurverenigingen doe je mee met 2 avondsessies waarin aandacht is voor een positiever sportklimaat.

De cursus

Avond 1: De eerste avond staat in het teken van het huidige klimaat binnen de club en persoonlijke ervaringen. Kennis maken met elkaar en horen wat er speelt is een belangrijk startpunt voor deze cursus.
Avond 2: De tweede avond is echt gericht op de praktische kant: hoe haal je het beste in jezelf en anderen naar boven. Hoe kun jij er voor zorgen dat ouders en leiders/trainers kiezen voor een positieve benadering met als resultaat dat de kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen.

Resultaat

De methode Positief Coachen leidt aantoonbaar tot een betere ontwikkeling van kinderen, jij kunt dus door mee te doen aan deze cursus zorgen dat jouw jongens en meisjes meer plezier beleven aan de sport, beter meedoen aan de trainingen en beter presteren in de wedstrijden. Bovendien vervul je een voorbeeldrol en beïnvloed je ongemerkt andere mensen te kiezen voor de positieve benadering.
Kijk voor meer informatie op positiefcoachen.nl

Wat levert deze cursus jou op?

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat EN je ontvangt een vrijwilligersvergoeding: een wettelijk vastgelegde vergoeding van €2,75 per uur en vanaf 22 jaar €5 per uur (max. €170 per maand / €1700 per jaar).

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist,,

Wineke Holtrop
Sportconsulente

Mijn naam is Wineke Holtrop, ik ben Sportconsulente bij SportDrenthe en met de twee projecten Team:Fit en MDT (maatschappelijke diensttijd) ben ik betrokken bij Sportclub Drenthe.