MDT cursus EHBO, AED en BHV

Begin 2021 ligt alle sport nog stil, alleen jongeren onder de 18 kunnen samen blijven trainen, volwassenen mogen alleen in tweetallen sporten. Juist nu is de tijd om jongeren te betrekken bij de club. Door ze vrijwilliger te maken laat je ze meedenken over de toekomst van de club en zorg je voor binding. Ook voor hun is dit een mooie periode om iets bij te leren, aangezien ook hun sociale leven bijna volledig stil is komen te staan.

Doe mee aan een EHBO, AED of BHV-cursus

Door een EHBO, AED of BHV-cursus te volgen, leer je wat je moet doen in geval van nood. Welke acties moeten uitgevoerd worden en wat moet je juist niet doen? Juist nu in deze tijd zijn mensen onzeker. Als straks sporten weer mag geeft het een veilig gevoel dat er altijd mensen op de club zijn die weten hoe ze moeten handelen bij een (sport)blessure of in een ergere situatie. Er zijn al veel mensen gered door het gebruik van een AED op een sportpark. Jij kunt op zo’n moment het verschil maken.

De cursus

De onderwerpen die aan bod komen in de cursussen hebben te maken met acute eerste hulp ofwel levensbedreigende situaties:
– Eerste hulpzorg
– Luchtweg
– Ademhaling
– Circulatie
– Levensbedreigende bloedingen
– Shock

Hierin zitten onderwerpen als reanimatie en AED, verstikking, bloedingen. Nieuw dit jaar is catastrofale bloedingen (vanaf nu vast onderdeel in de EHBO) en de ABCD-methode. Er is, naast de formele inhoud, ook altijd ruimte voor vragen vanuit de cursist (bijvoorbeeld gericht op kinderen of sport(blessures). BHV staat voor een veilige en gezonde werkomgeving. Iedere club moet minimaal 1 BHV’er op papier hebben. De cursus is uitgebreider dan alleen de EHBO cursus, ook brandtraining is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel voor de bedrijfshulpverlener.

Cursusduur

Totale opleidingsduur verschilt per aanbieder. Jaarlijks is een herhalingscursus verplicht.

Resultaat

De cursus wordt afgesloten met een examen van het Oranje Kruis, bij voldoende resultaat ontvangt men een EHBO-diploma afgegeven door het Oranje Kruis.

Wat lever deze cursus jou op?

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat EN je ontvangt een vrijwilligersvergoeding gedurende deze cursus van €2,75 per uur en vanaf 22 jaar €5 per uur (max. €170 per maand / €1700 per jaar).

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist,,

Wineke Holtrop
Sportconsulente

Mijn naam is Wineke Holtrop, ik ben Sportconsulente bij SportDrenthe en met de twee projecten Team:Fit en MDT (maatschappelijke diensttijd) ben ik betrokken bij Sportclub Drenthe.