Duurzaamheid

De energielasten voor (sport)accommodaties bedragen jaarlijks al gauw 20% van de totale uitgaven van een club. Logisch dat steeds meer verenigingen aan de slag gaan om verduurzamingsmaatregelen uit te (laten) voeren. Het mes snijdt dan namelijk aan twee kanten: een lager verbruik van stroom en gas is goed voor het milieu én verlaagt de kosten! En juist waar de coronacrisis en tijden van economische onzekerheid zorgen voor een daling van de inkomsten, zijn kostenbesparingen dus zeer welkom.Zo houden we de breedtesport toegankelijk voor iedereen. Voor gemeenten zorgt het enerzijds voor vitale verenigingen en tegelijkertijd draagt het bij aan de uitdagingen op het gebied van klimaat en milieu.

“Verduurzamen levert geld op maar kost ook geld” is een vaak gehoorde opmerking en dat is natuurlijk ook waar. Maar wist u dat u met eenvoudige en relatief goedkope verduurzamingsmaatregelen al gauw 25% op het energieverbruik kunt besparen? Dit noemen we het ‘plukken van het laaghangend fruit’. Daarom is het verstandig om de verduurzaming van de accommodatie stap voor stap en in de goede volgorde aan te pakken. En daar kunnen wij u bij helpen!

Supportdiensten

Drenthe Sport Duurzaam

Drenthe Sport Duurzaam is het project waarin we, samen met onze partners het Drent Energieloket en de Natuur en Milieufederatie …

Ondersteuningstraject verduurzaming (sport)accommodaties

SportDrenthe ondersteunt al sinds 2016 (buitensport-)verenigingen die willen verduurzamen. Door het project ‘Drenthe Sport Duurzaam’ en de begeleidingstrajecten verduurzaming van …

Bel mij terug over dit onderwerp

Wij gebruiken het e-mailadres voor en bevestigingsmail. Mochten wij geen contact met je kunnen krijgen dan ontvang je daarover een e-mail.
De specialist
Paul van Dijk
Senior verenigingsadviseur
pjvandijk@sportdrenthe.nl

Mijn naam is Paul van Dijk en ik ben sinds 2002 werkzaam als Senior Verenigingsadviseur en projectleider bij SportDrenthe. Vanuit deze functie ondersteun en adviseer ik sportverenigingen, inhoudelijk en als procesbegeleider, bij diverse onderwerpen om ervoor te zorgen dat het (nog) vitale(re) organisaties worden en blijven.