Wildlands Adventure Zoo aangesloten bij Gezond Uit

Bij Wildlands Adventure Zoo Emmen kun je tegenwoordig als bezoeker in alle eet- en drinkgelegenheden in het park terecht voor een gezond alternatief. Richard Dekkers, Manager Horeca en Retail bij Wildlands: “Onze bezoekers kunnen overal in het park kiezen voor gezonde voeding. We focussen ons daarbij niet alleen op gezonde lunchproducten, maar ook op gezonde snacks en een gezond drankenaanbod.”

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Daarom werkt JOGG aan een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond kunnen opgroeien. We stimuleren gezond eten en drinken, meer bewegen en goed slapen. Met Gezond Uit werkt JOGG samen met dagattracties aan een gezonder voedingsaanbod tijdens een dagje uit. Hiermee geven we invulling aan de ambitie uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS): “We streven ernaar dat eind 2025 minimaal honderd dagattracties zijn aangesloten bij Gezond Uit.” Deelnemers aan Gezond Uit gaan aan de slag met een gezonder voedingsaanbod tijdens een dagje uit, op basis van de ‘Richtlijn Eetomgevingen’ van het Voedingscentrum. Door een aantrekkelijke presentatie en door het inzetten van slimme verkooptechnieken wordt de gezonde keuze de makkelijke keuze. Daarbij is er uiteraard ook aandacht voor een gezonde financiële basis. Iedere dag attractie bepaalt haar eigen tempo.

Wil je meer weten over hoe Wildlands aan de slag is gegaan met Gezond Uit? Lees er dan hier meer over.

Weet jij een dag attractie die óók aan de slag wil met Gezond Uit? Of welke partijen en/of contacten zich hier hard voor maken, zoals bijvoorbeeld VVV-kantoren? Neem dan contact op met Wineke Holtrop van JOGG-Teamfit via [email protected].

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist,,

Wineke Holtrop
Sportconsulente

Mijn naam is Wineke Holtrop, ik ben Sportconsulente bij SportDrenthe en met de twee projecten Team:Fit en MDT (maatschappelijke diensttijd) ben ik betrokken bij Sportclub Drenthe.