Volwassenenfonds Sport & Cultuur succesvol in gemeente Westerveld!

Sinds januari 2020 is de gemeente Westerveld aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur en met nu al meer dan 20 deelnemers blijkt dit een succes. Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor mensen die leven rond het bestaansminimum.

Sporten of bezig zijn met een creatieve hobby als schilderen, theater of beeldende kunst heeft een bewezen positief effect op de gezondheid. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland heeft geen geld voor sport of een culturele hobby. Om hen te ondersteunen is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in het leven geroepen. De gemeente Westerveld vindt deelnemen aan sport en culturele activiteiten erg belangrijk. Door aan te haken bij het Volwassenenfonds dragen we actief bij aan een gezond en gelukkig leven van de inwoners van onze gemeente.

Praktijkvoorbeeld

“Een collega van het sociaal team nam contact op om te informeren naar de mogelijkheden voor een bijdrage vanuit het volwassenenfonds voor een jonge vrouw die zij begeleidt. De jonge vrouw ontvangt een uitkering doordat zij op dit moment arbeidsongeschikt is maar, wil heel graag meer sporten en bewegen. Ze hoopt hierdoor haar rugproblemen te verminderen en weer aan de slag te kunnen op de arbeidsmarkt. Het volwassenfonds was het duwtje in de rug om te starten. Niet alleen financieel door een bijdrage vanuit het volwassenfonds maar ook door het contact en ondersteuning van de beweegcoach (intermediair).”

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist,,

Esther Witte
senioren sportfunctionaris

Hallo allemaal, iedereen moet mee kunnen doen binnen sport en bewegen op welke wijze dan ook. Dat vind ik het belangrijkste van mijn werk en daar wil ik dan ook voor gaan.