Samen wandelen in Emmen

Ongeveer 5 jaar geleden liep Alie Oosterhof mee met 10 wandeling van buurtsportcoach Petra Vandenbosch in Emmen. Toen dat was afgelopen bleef er een wandelgroepje over die wekelijks een uurtje samen wandelt en daarna een kopje thee drinkt. Op 19 mei konden ze voor het eerst na alle Corona perikelen weer de wandelschoenen aantrekken.

“Wat was het fijn dat we weer konden gaan wandelen. We hadden het toch echt wel gemist om er samen even uit te gaan en daarna even bijkletsen met een kopje thee. Niet iedereen durfde direct mee te gaan, maar we houden ons goed aan de afstand en zoeken de natuur op om te wandelen. Thee drinken doen we nu ook niet bij de Horst, maar we zoeken een bankje op en drinken lekker buiten wat na of tijdens de wandeling.”

“Ons groepje is ook niet zo groot, daardoor is afstand houden best gemakkelijk. Al moeten we er wel even om denken als we met elkaar praten, het gehoor is immers ook niet meer wat het geweest is.”, zegt Alie lachend. We lopen iedere dinsdag van half 2 tot half 3, we beginnen en eindigen altijd bij verpleeghuis de Horst. Na het wandelen drinken we daar ook altijd een kopje thee. Nu in deze tijd kan dat natuurlijk eventjes niet, maar dan nemen we gewoon wat mee en zoeken we een lekker plekje onderweg om wat te drinken. Het wandelen is natuurlijk belangrijk en fijn voor de beweging, maar de sociale contacten zijn minstens zo belangrijk. Het is heerlijk dat we dat nu weer op kunnen pakken. We houden ons netjes aan de richtlijnen en als iemand zich een beetje verkouden of ziek voelt gaat hij of zij niet mee.”

Iedereen die het leuk lijkt om mee te lopen kan op dinsdag gewoon om half 2 naar de Horst komen en is meer dan welkom om mee te wandelen en het een keer te proberen. Wil je eerst wat meer weten dan mag je altijd een mailtje sturen naar Alie.

Voor hulp bij het opzetten van een andere wandelgroep kun je contact opnemen met de collega’s Eefke en Esther van SportDrenthe.

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist,,

Eefke Weismann-Hooijer
senioren sportfunctionaris

Al vele jaren mag ik mij bezighouden om senioren in Drenthe te helpen bij het onderhouden of vinden van een gezonde leefstijl. Dit doe ik met heel veel plezier, vooral omdat ik zie en hoor wat het met mensen doet als ze mee zijn gaan doen aan een sportieve activiteit. Mensen ervaren dat ze zich lichamelijk fitter gaan voelen, maar ook het gezellig samen zijn met andere mensen is heel belangrijk.