Go Play Indoor speelparadijs Meppel start als eerste buurtlocatie in Drenthe met JOGG-Teamfit

Go Play Indoor Speelparadijs Meppel is de eerste buurtlocatie in Drenthe die met de werkwijze Teamfit van JOGG aan de slag gaat! Buurtsportcoach Liane van Elp en JOGG-Teamfit coach Wineke Holtrop hebben onlangs met het Go Play Indoor speelparadijs een gesprek gevoerd over wat er op het gebied van voeding gezonder zou kunnen. Het speelparadijs gaat meteen met de tips en adviezen aan de slag om na de zomer de topprestatiebadge voor een gezondere kantine in ontvangst te mogen nemen.

Teamfit – een werkwijze van JOGG

JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. JOGG vormt samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven een werknet. Samen werken ze aan een onderbouwde, integrale methodiek: de JOGG-aanpak. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie.

Om dit voor elkaar te krijgen, zet JOGG in op de omgevingen rondom het kind. Eén van die omgevingen is de buurt. Teamfit is een werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere buurtomgeving. Met de focus op het gezonder maken van het voedingsaanbod in buurthuizen, speeltuinen en kinderboerderijen. Dat gaat in samenwerking met een JOGG-Teamfit coach die de buurtlocaties stap voor stap kosteloos begeleidt in het proces. Met praktische tools is daarmee elke stap gemakkelijk behapbaar, simpel én leuk.

Momenteel hebben we al met meerdere Drentse gemeenten gesprekken over hoe we samen wijk- en buurtcentra, speeltuinen en kinderboerderijen gezonder kunnen maken!

Ook aan de slag?

Weet jij een buurtlocatie die óók aan de slag wil met JOGG-teamfit in de Buurt? Neem dan contact op met Wineke Holtrop, JOGG-Teamfit coach, via: [email protected].

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist,,

Wineke Holtrop
Sportconsulente

Mijn naam is Wineke Holtrop, ik ben Sportconsulente bij SportDrenthe en met de twee projecten Team:Fit en MDT (maatschappelijke diensttijd) ben ik betrokken bij Sportclub Drenthe.