Haagse plannen: wat mogen we eten, drinken en roken (en wat niet)?

Op 3 maart’21 jl. verscheen het artikel ‘Haagse plannen: wat mogen we eten, drinken en roken (en wat niet)?’ in het nieuws op de website van de NOS.

In het artikel zijn verkiezingsprogramma’s van de zittende partijen te lezen over eten, drinken en roken. De gezondheid en de hieraan hangende toename van zorgkosten worden als reden genoemd om dit onderwerp op het programma te hebben staan. Zo zijn er partijen die de 9% BTW op fruit en groente zit, willen schrappen.

Andere partijen willen producten gezonder laten maken door het vet-, suiker-, of zoutgehalte te verlagen en hier afspraken over te maken. Hiernaast wordt al jaren gesproken over een suikertaks (belasting op frisdrank met veel suiker) om overgewicht tegen te gaan.
Naast eten en drinken zijn er ook partijen die de Rookvrije generatie in hun programma hebben staan en het terugdringen van alcoholgebruik.

In december’20 bracht de GGD Drenthe het rapport ‘Gezond Gewicht in Drenthe’ uit. In dit rapport is alles te lezen over eten, drinken en roken in Drenthe. De GGD noemt vier belangrijke pijlers om dat Gezonde Gewicht te bereiken. Alle cijfers zijn hier in opgenomen en er is werk aan de winkel. Deze twee documenten sluiten mooi op elkaar aan. Zodra de partijen meer gaan insteken op dit thema zoals ze nu aankondigen, draagt dit bij aan meer gezond gewicht in Drenthe.

https://nos.nl/artikel/2371065-haagse-plannen-wat-mogen-we-eten-drinken-en-roken-en-wat-niet.html
Themarapport-gezond-gewicht-in-drenthe-v10.pdf

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist,,

Wineke Holtrop
Sportconsulente

Mijn naam is Wineke Holtrop, ik ben Sportconsulente bij SportDrenthe en met de twee projecten Team:Fit en MDT (maatschappelijke diensttijd) ben ik betrokken bij Sportclub Drenthe.