Eetgedrag en corona

November 2020
Onderzoek door Flycatcher Internet Research in opdracht van het Voedingscentrum

Uit onderzoek in opdracht van het Voedingscentrum blijkt dat zowel in de eerste coronagolf als in de tweede, dat Nederlanders niet echt anders zijn gaan eten dan daarvoor. Kleine veranderingen zijn wel zichtbaar.

1265 volwassen Nederlanders hebben aan dit onderzoek meegedaan wat verscheen in november 2020, waarvan ook 500 Nederlanders deelnamen aan de eerste meting in april 2020 in de eerste coronagolf.

Na de tweede meting geven 86% van de respondenten aan niet anders te zijn gaan eten dan daarvoor. 9% zegt gezonder te zijn gaan eten en 5% ongezonder. Redenen die werden gegeven voor het gezonder gaan eten, blijken: meer tijd om te koken en bezig te zijn met gezondere voeding en meer behoefte om weerstand te verhogen. Redenen die werden gegeven voor het ongezonder gaan eten, zijn meer ongezonde verleidingen in huis, stress, verveling en meer eetmomenten.

Van de totale respondenten was er 3% deelname uit Drenthe. Naar het onderzoek

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist,,

Wineke Holtrop
Sportconsulente

Mijn naam is Wineke Holtrop, ik ben Sportconsulente bij SportDrenthe en met de twee projecten Team:Fit en MDT (maatschappelijke diensttijd) ben ik betrokken bij Sportclub Drenthe.