Veilig op pad met de rollator

Veilig op pad met de rollator is een cursus van 2,5 uur. In één ochtend wordt de rollator goed afgesteld, leren de deelnemers hoe ze het beste kunnen staan en lopen achter de rollator en hoe ze de rollator het beste kunnen gebruiken. Daarnaast laat de docente de deelnemers ervaren hoe ze het beste om kunnen gaan met de rollator in moeilijke situaties. Tijdens deze ochtend is de fietsenmaker aanwezig om kleine reparaties aan de rollator te verrichten. Bij grotere problemen kan een afspraak gemaakt worden. Eerst wordt er een stuk theorie gegeven en daarna wordt er op een zelf gebouwd parcours geoefend hoe de rollator gebruikt moet worden.

Voor alle rollator gebruikers

Na deelname kunnen senioren beter omgaan met de rollator. Aan het einde lopen de deelnemers beter achter de rollator en weten deze beter te gebruiken om valongelukken te voorkomen. Daarnaast is goede afstelling essentieel in het voorkomen van andere blessures of overbelasting.

Hoe ziet veilig op pad met de rollator er in de praktijk uit

In een ochtend of middag wordt de cursus gepland. Aanvragen van een cursus kan door welzijn, woonzorgcentra, gemeenten of andere partijen. Inwoners kunnen een cursus aanvragen, SportDrenthe zal kijken waar een cursus kan starten of gaat starten.

De rol van SportDrenthe

SportDrenthe organiseert de cursus.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

De specialist

Esther Witte
[email protected]

Hallo allemaal, iedereen moet mee kunnen doen binnen sport en bewegen op welke wijze dan ook. Dat vind ik het belangrijkste van mijn werk en daar wil ik dan ook voor gaan.