Oud voor Mekaar

In dit project worden actieve senioren uitgedaagd om in hun omgeving iemand uit te nodigen die misschien niet zo goed in staat is om alleen op pad te gaan om te gaan wandelen of een andere sportieve activiteit te ondernemen zoals fietsen of zwemmen.

Iemand met minder sociale contacten, iemand die eenzaam is of iemand met een beperking zet niet zo makkelijk zelf de stap buiten de deur. Maar juist als iemand ze ophaalt en meeneemt kunnen deze mensen ook ervaren hoe fijn het is om samen te wandelen en te genieten van de sociale contacten die het oplevert.

Oud voor Mekaar maakt het mogelijk!

De deelnemer en het maatje krijgen de gelegenheid om één keer per maand er samen eropuit te trekken en ergens iets te drinken met iets lekkers erbij. Dit wordt negen keer volledig vergoed door Oud voor Mekaar.

Uiteraard hopen we dat er na het project structureel iets veranderd is! We hopen dat de mensen die meegenomen zijn ook blijven wandelen of zich aansluiten bij een groep. Het belangrijkste dat ze ervaren hebben hoe leuk het is om samen te bewegen. Zo kan het gebeuren dat er in uw gemeente een wekelijkse wandelgroep ontstaat met meerdere deelnemers.

Bekijk hier de flyer

De rol van SportDrenthe

Momenteel rollen we een pilotproject van deze interventie uit in Hoogeveen in samenwerking met Stichting Sport en beweeg. Mocht u interesse hebben in deze interventie neem dan contact met ons op.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

De specialist

Eefke Weismann-Hooijer
[email protected]

Al vele jaren mag ik mij bezighouden om senioren in Drenthe te helpen bij het onderhouden of vinden van een gezonde leefstijl. Dit doe ik met heel veel plezier, vooral omdat ik zie en hoor wat het met mensen doet als ze mee zijn gaan doen aan een sportieve activiteit. Mensen ervaren dat ze zich lichamelijk fitter gaan voelen, maar ook het gezellig samen zijn met andere mensen is heel belangrijk.