OldStars

OldStars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Zij ontwikkelen een ouderenvriendelijke sportomgeving in Nederland bij verenigingen. SportDrenthe en het Nationaal Ouderenfonds lanceren na OldStars walking football samen meer nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Ouderen kunnen nu ook kiezen voor OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars tafeltennis, OldStars walking handball, OldStars walking rugby en OldStars walking basketball.

Het uitgangspunt van OldStars is de positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen. De spelvarianten geven senioren de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te blijven doen in en rondom de sportvereniging. Op deze manier ervaren zij de voordelen van een leven lang sport, een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds en partners Menzis, Van Boxtel en het Ministerie van VWS.

Voor verenigingen in Drenthe en 55-plus leden

Alle verenigingen in Drenthe kunnen een OldStars afdeling opzetten. Gemeenten kunnen ondersteunen, adviseren en samen met SportDrenthe de vereniging op weg helpen. Uiteindelijk kunnen 55-plussers deelnemen aan OldStars Sport binnen hun eigen club.

Hoe ziet OldStars er uit

Verengingen die graag een OldStars aanbod opzetten of gemeenten die graag haar verenigingen wil aanspreken hiermee aan de slag te gaan kunnen contact met ons opnemen. Esther Witte komt langs voor een gesprek en wordt er gekeken of en hoe de vereniging graag Oldstars op wil gaan zetten. Alles gebeurt in samenwerking met Oldstars Nederland, De vereniging, De buurtsportcoach en anderen uit een op te zetten netwerk. Als Oldstars draait kunnen deelnemers zich melden bij de vereniging en door lid te worden van de vereniging kunnen zij deelnemen.

De rol van SportDrenthe

SportDrenthe verzorgt de intake gesprekken. Wij Regelen de samenwerking met Oldstars landelijk en de lokale Buurtsportcoaches. We verzorgen de eerste PR- en Communicatie, de presentatie van het traject Oldstars en de inschrijving van de verenigingen. Daarnaast wordt er samen gewerkt met Oldstars Nederland als het gaat om kaderscholing en opstaren van Oldstars Trajecten binnen een vereniging.

Als start van de campagne hebben we op woensdag 24 maart een speciale webinar voor verenigingen die geïnteresseerd zijn om OldStars op te starten. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

De specialist

Esther Witte
[email protected]

Hallo allemaal, iedereen moet mee kunnen doen binnen sport en bewegen op welke wijze dan ook. Dat vind ik het belangrijkste van mijn werk en daar wil ik dan ook voor gaan.