Elke stap telt

‘Elke stap telt’ is een wandelprogramma gericht op de individuele wandelbehoefte van de deelnemers. In tien weken worden de senioren begeleid in een op maat gemaakt wandelprogramma. Voor de één ligt de focus op conditie verbeteren: uiteindelijk lukt het om een paar kilometer te wandelen. Voor een andere, meer ervaren wandelaar, wordt er toegewerkt naar het wandelen van langere afstanden.
Wandelen en gezelligheid

Naast het opbouwen van de conditie is het ook heel gezellig om mee te doen. Deze sociale contactmomenten dragen bij aan het tegengaan van eenzaamheid onder senioren. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo is er ruimte om andere deelnemers te ontmoeten en kan men afspreken om ook op een ander moment in de week samen met iemand te wandelen.

Voor iedereen die van wandelen houdt

Iedereen die van wandelen houdt of de conditie en fitheid wil verbeteren op een maatgemaakt programma is welkom bij dit programma. Gemeenten kunnen contact opnemen met SportDrenthe om het programma in de gemeente uit te rollen. Samen maken we een plan van aanpak en kijken we welke samenwerkingspartners het meest geschikt zijn om zoveel mogelijk deelnemers te kunnen laten meedoen.

Hoe ziet ‘Elke stap telt’ er in de praktijk uit

‘Elke stap telt’: een programma van 10 weken. Voor de eerste wandelbijeenkomst wordt een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt het instapniveau bepaald en krijgt de deelnemer een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Naast het wandelen ontvangen de deelnemers informatie over gezondheid gerelateerde onderwerpen. Bijvoorbeeld over een actieve leefstijl, de juiste wandeluitrusting of het reguliere sportaanbod in de omgeving.

De kosten voor de 10 weekse wandelprogramma zijn € 35,- per persoon.

De rol van SportDrenthe

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor een programma in uw gemeente te starten. Wij kunnen adviseren, we begeleiden het traject en voeren het uit.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

De specialist

Eefke Weismann-Hooijer
[email protected]

Al vele jaren mag ik mij bezighouden om senioren in Drenthe te helpen bij het onderhouden of vinden van een gezonde leefstijl. Dit doe ik met heel veel plezier, vooral omdat ik zie en hoor wat het met mensen doet als ze mee zijn gaan doen aan een sportieve activiteit. Mensen ervaren dat ze zich lichamelijk fitter gaan voelen, maar ook het gezellig samen zijn met andere mensen is heel belangrijk.