MDT Cursus Corona handhaving en sport

De corona maatregelen zijn weer aangetrokken en dit heeft direct betrekking op sportclubs en hun vrijwilligers. Lukt het de club om alles in goede banen te lijden, of is dit nog lastig? Weet iedereen wat de regels zijn en is dit duidelijk zichtbaar? Het is fijn als er iemand is die hier op toe ziet en die controleert of de corona maatregelen worden nageleefd. Dit is natuurlijk een hele verantwoordelijkheid. Durf je mensen aan te spreken op hun gedrag als ze de regels overtreden? Als ze onvoldoende afstand houden of komen kijken langs de lijn wat niet de bedoeling is? Hoe spreek je mensen aan en zorg je dat alles op de club veilig verloopt onder jouw verantwoordelijkheid? Een hele uitdagende, maar ook leuke en leerzame taak!

Doe mee aan de cursus Corona Handhaving Sport!

Tijdens deze cursus komen diverse thema’s aan bod, waaronder gespreks- en benaderingstechnieken, rechtskennis en corona maatregelen.
Deze cursus is speciaal voor jongeren tussen de 14 en 30 jaar die willen helpen de corona regels te handhaven op hun sportclub. Dat kan op wedstrijddagen zijn in het begeleiden van teams en tegenstanders, toezien op looproutes en parkeren, of mensen aanspreken op de anderhalve meter afstand. Als de kantines weer open mogen zal daar mogelijk ook een taak liggen. Al deze zaken komen aan bod. Samen met andere cursisten van je eigen vereniging of buurverenigingen doe je mee. Eventuele begeleiders mogen altijd aansluiten.

De cursus

De cursus bestaat uit een theoretisch en praktijk onderdeel.

Theorie: In de theorie komen diverse onderwerpen aan bod, waarvan wordt verwacht dat je beschikt over de kennis. Dit deel kan je zelfstandig of met andere deelnemers/begeleiders doorlopen.

De kennis wordt uiteindelijk getoetst in een theorie-examen. Onderwerpen die aan bod komen:
• Gesprek- en benaderingstechnieken
• Rechtskennis
• Landelijke en lokale corona maatregelen

Praktijk: Het praktijkdeel bestaat uit twee dagen/dagdelen, die in overleg kunnen plaatsvinden. Alle geleerde theoretische kennis kan nu worden toegepast in de praktijk. Je oefent tijdens deze bijeenkomsten onder begeleiding situaties uit de praktijk.

Diverse onderwerpen zijn:
• Toezien op naleving wettelijke corona regels op het sportpark
• Toezien op naleving huisregels op het sportpark
• Toezien op veilig sportklimaat
• Gesprekstechnieken
• Benaderingstechnieken
• ABC gedrag (omgaan met agressie)
• Doel-Aanpak-Analyse (gevaarbeheersing)
• Wet- en regelgeving

De cursustijd investering bedraagt 127 uur

Resultaat

Na deze cursus kunnen diverse BOA gerelateerde taken worden uitgevoerd, die volledig passen bij de functie corona handhaver sport. Je zult beschikken over de nodige gespreks- en benaderingstechnieken, huidige corona maatregelen en je hebt kennis over de rechtsbepalingen.
Je kunt nu zelfstandig aan de slag bij de sportclub om toe te zien op de naleving van de wet- en regelgeving voor/binnen de sportclub. Als corona handhaver sport stel je iedereen op het sportpark gerust en tevreden en je zorgt voor een positieve sfeer. Een mooi diploma voor op je cv, die ook op andere plaatsen kan worden toegepast.

Wat levert deze cursus jou op?

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat EN je ontvangt een vrijwilligersvergoeding gedurende deze cursus van €2,75 per uur en vanaf 22 jaar €5 per uur (max. €170 per maand / €1700 per jaar).

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

De specialist

Wineke Holtrop
[email protected]

Mijn naam is Wineke Holtrop, ik ben Sportconsulente bij SportDrenthe en met de twee projecten Team:Fit en MDT (maatschappelijke diensttijd) ben ik betrokken bij Sportclub Drenthe.