Etiket lezen

Er wordt heel veel bewerkt voedsel gegeten. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn, maar het is wel goed om te weten wat in bepaalde producten zit. Met name de hoeveelheid suiker wordt vaak onderschat. Er staat heel veel informatie op etiketten, maar veel mensen weten onvoldoende hoe ze dit moeten interpreteren. Deze gastles is erop gericht om kinderen, op hun niveau van denken, een etiket te laten lezen. Dit is uiteraard laagdrempelig, maar omdat er behoorlijk gerekend moet worden is deze les alleen geschikt voor kinderen uit groep 7 en 8.

Voor wie is ‘Etiket lezen’ bedoeld

Voor leerlingen van groep 7 en 8.
Gemeenten werken vaak met een menukaart voor scholen waar verschillende interventies op staan gericht op jeugd. De interventie Vet, cool, gezond leent zich uitstekend als onderdeel van een groter pakket om leerlingen kennis te laten maken met gezonde leefstijl, waar voeding en bewegen een belangrijk onderdeel in zijn.

Hoe werkt ‘Etiket lezen’ in de praktijk

Deze ‘interventie’ bestaat uit 1 gastles van 60 minuten waarin, met de leerlingen, wordt gepraat over hun leefstijl (ze beantwoorden een aantal vragen en aan de hand hiervan wordt besproken wat gezond gedrag is en wat niet). Natuurlijk ligt de nadruk op het gesprek en een toegankelijke manier van informatie overdracht. Vervolgens gaan we wat dieper in op de samenstelling van voedsel door de dag heen: wat is belangrijk en waarom moet je verschillende voedingsmiddelen eten. Uiteraard wordt ook besproken wat op etiketten moet staan en hoe je kunt zien hoeveel suiker(klontjes) in een drankje zitten. Hoe lees je een etiket? En waarom zou je dit (kunnen) doen.

Wat is de tijdsinvestering

Een gastles van 60 minuten (en de voorbereiding van de gastles)

SportDrenthe verzorgt de gastlessen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

De specialist

Britt Tjalma
[email protected]

Hallo, ik ben Britt Tjalm