Drenthe gezond

Drenthe gezond zet zich maximaal in om inwoners zo gezond mogelijk te laten opgroeien en ouder te laten worden. Drenthe Positief Gezond is onze ambitie. We willen de ervaren gezondheid verhogen. Doel: 80% van de Drentse bevolking ervaart zijn of haar gezondheid als (zeer) goed.

Drenthe gezond is het deelprogramma van Drenthe beweegt, waarin we met onze partners verschillende gezondheidsprogramma’s aan elkaar te verbinden en zo het netwerk optimaal gebruiken om gezondheidsachterstanden in Drenthe te verkleinen.

We richten ons op een integrale aanpak, waarbij we focussen op bepaalde vraagstukken die in Drenthe spelen zoals het bereiken van de doelgroepen met een lage sociaal economische status. Samen kunnen we voor een versnelling zorgen. We zetten professionals in hun kracht om de ambitie waar te maken. Dit leidt tot 3 thema’s waar we ons mee bezig houden: ondersteunen van professionals, verbinden van bestaande activiteiten en ontwikkelen en uitvoeren van campagnes.

Samen met partners hebben we verschillende projecten en interventies gelanceerd in Drenthe. Gezonde school, Gezondere Supers, Kindermenu 2.0, JOGG en de Gezondere Avond4daagse zijn hier voorbeelden van.

Meer informatie op drenthe-beweegt.nl/drenthe_gezond

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

[caldera_form id=”CF5fdb35cdb2008″]

De specialist

Dorien van de Kant
[email protected]

Wie wil nou niet gezond e