Armoede

Bewegen en sporten zorgt voor een gezond lijf EN een gezonde geest. Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je lijf, maar het zorgt ook voor ontwikkeling, zelfvertrouwen en vaak sociale contacten. Mensen in armoede situaties hebben vaak niet de mogelijkheid om het lidmaatschap voor een vereniging of sportschool te betalen. Bij gezinnen gaat dit ook bij de kinderen vaak ten koste van sportdeelname en zorgt er in sommige gevallen zelfs voor dat jonge kinderen niet naar zwemles kunnen.

SportDrenthe werkt samen met het Jeugdfonds Sport en Cultuur en het Volwassenfonds om er voor te zorgen dat juist ook voor deze gezinnen deelname aan sport en/of cultuur mogelijk wordt. Wij vinden het belangrijk dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk is. Het is ontzettend belangrijk voor de fitheid, gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Maar ook voor volwassenen is sport en bewegen een belangrijke aanvulling op het leven. Sporten en bewegen zorgt voor een betere gezondheid en een sociaal netwerk.

Hieronder zijn de fondsen voor zowel jeugd als senioren beschreven. Bovendien kunnen wij vanuit SportDrenthe adviseren, samen met de buurtsportcoaches en welzijnswerkers, om mensen te begeleiden naar een passend aanbod. Uiteraard denken we graag mee in een traject en kunnen we maatwerk leveren voor ieder vraagstuk waar sport en bewegen een onderdeel kan zijn van de oplossing. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bovendien bundelen we onze kennis in het meedoen loket om mensen te adviseren en begeleiden naar passend beweegaanbod. Daarnaast werken we nauw samen met de stichting Sterk uit armoede die er alles aan doet om de methodiek om mensen te helpen binnen gemeenten aan te passen. Door te werken met ervaringsdeskundigen lezen zij de situatie bij inwoners in armoede veel beter en kunnen van daaruit begeleiden naar hulp. Sport en bewegen is hierin een belangrijk middel.

Supportdiensten

Sterk uit Armoede

Sterk uit Armoede zet zich in voor het doorbreken van generatie armoede en sociale uitsluiting. Door ervaringsdeskundigen in te zetten …

Volwassenfonds

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het …

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Met het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen we kinderen die opgroeien in armoede, we geven ze de kans om mee …

Meedoen sportloket

Iedereen: dat wil zeggen iedere inwoner van Drenthe, niemand uitgezonderd, moet mee kunnen doen aan sport en bewegen. Alleen dit …

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist
Esther Witte
senioren sportfunctionaris

Hallo allemaal, iedereen moet mee kunnen doen binnen sport en bewegen op welke wijze dan ook. Dat vind ik het belangrijkste van mijn werk en daar wil ik dan ook voor gaan.