Rolstoelvaardigheid

Mensen kunnen van de één op de andere dag in een rolstoel terechtkomen. Een ongeluk, een chronische aandoening of een (tijdelijke) sportblessure kan iemand afhankelijk maken van het gebruik van een rolstoel. Niet iedere rolstoelgebruiker heeft geleerd de rolstoel optimaal te gebruiken. Een rolstoel biedt veel mogelijkheden, maar vraagt ook de nodige oefening om de vaardigheden onder de knie te krijgen. Een rolstoel kan ook de gebruiker in staat stellen zijn of haar favoriete sport te blijven beoefenen of er zich op te oriënteren. Kortom: ook in een rolstoel kan de vrije tijd op een zinvolle en sportieve wijze worden ingevuld! De training Rolstoelvaardigheid en Sport kan hier een handje bij helpen.

Voor gebruikers van een handbewogen rolstoel

De training is bedoeld voor gebruikers van handbewogen rolstoelen. Ook hun partners, begeleiders, leiders en trainers die actief zijn in het aangepast sporten kunnen deelnemen aan deze training

De training Rolstoelvaardigheid en Sport reikt de cursist die houding, kennis en vaardigheden aan, die hem/of haar in staat stellen de mogelijkheden die de rolstoel biedt zo optimaal mogelijk te gebruiken. Hierdoor kan hij of zij zelfstandiger functioneren en sportkeuzes maken.

Hoe ziet rolstoelvaardigheid er in de praktijk uit

De training duurt 15 uur, verdeeld over 6 bijeenkomsten van 2,5 uur, maar is in overleg op maat te maken.

Indien de cursist (nog) niet de beschikking heeft over een eigen sportrolstoel, worden tijdens de bijeenkomsten sportrolstoelen beschikbaar gesteld. De cursist wordt geadviseerd makkelijk zittende (sport)kleding te dragen.

De rol van SportDrenthe

SportDrenthe organiseert de cursus in samenwerking met de opdrachtgever.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

De specialist