Kaderscholing seniorensportleider

  • Borger
  • 17 September | 14:15 – 16:30

Scholing seniorensportleider

Door vergrijzing en de stijgende levensverwachting zijn senioren de snelst groeiende groep in onze samenleving.  De gemeenten Emmen, Hoogeveen en Borger-Odoorn willen graag bijdragen aan het gezond ouder worden van hun oudere inwoners en voeren een actief beleid om een gezonde leefstijl te stimuleren. Bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl en heeft een positieve invloed op gezondheid, bevordert de zelfredzaamheid en zorgt voor meer sociaal contact.

Om senioren op een goede en verantwoorde manier te laten bewegen organiseren bovengenoemde gemeenten, ondersteund door SportDrenthe en Stichting Goud Vereg,  gezamenlijk een kaderscholing seniorensportleider.  De vraag naar gediplomeerd sportkader voor deze snelgroeiende doelgroep wordt steeds groter en biedt veel kansen voor een (toekomstig) lesgever.

Doel van de scholing

Het vergroten van kennis over psychische en fysieke aspecten van het ouder worden én het aanbieden/uitbreiden van uitdagende oefenstof voor zowel mobiele als minder mobiele ouderen. Deelnemers die de scholing volledig hebben afgerond ontvangen een bewijs van deelname.
Bij gebleken kwaliteit kan het Galm-certificaat worden behaald.

Voor wie?

Iedereen die belangstelling heeft voor en affiniteit heeft met het lesgeven aan senioren nodigen we graag uit om te reageren. De voorkeur gaat uit naar mensen met een lesgeefbevoegdheid (bijvoorbeeld PABO, ALO, CIOS, fitnesstrainers, verenigingsleiders, zwemtrainers). De scholing is ook geschikt voor buurtsportcoaches senioren/kwetsbare groepen en voor bewegingsagogen of activiteitenbegeleiders werkzaam in de zorg.

Start en duur

De scholing gaat vrijdagmiddag 17 september 2021 van start in sporthal de Koel in Borger. Tijdstip: 14.15 – 16.30 uur.

De scholing bestaat uit 8 tot 10 bijeenkomsten van 2 ½  uur, waarvan 1 uur theorie en 1 ½  uur praktijk. Daarnaast is een stage van 16 uur bij een opgeleide seniorensportleider in de regio een verplicht onderdeel van de scholing. Bij aanvang van de scholing wordt direct gestart met het stage-traject. Het is daarom belangrijk dat de deelnemer voor 17 september zelf een stageplek regelt. Lukt dat niet, dan kan hulp worden gevraagd aan Esther Witte. ( zie verder voor haar gegevens )

De scholingsdata zijn op de volgende vrijdagen:

  • 17, 24 september
  • 1, 8, en 29 oktober
  • 5, 12, 19 en 26 november
  • reservedatum 3 december

Kosten

€   75,00 voor inwoners van de gemeente Emmen, Borger-Odoorn en Hoogeveen
€ 125,00 voor inwoners van andere gemeenten

Inbegrepen zijn de lessen op de vrijdagmiddag (incl. koffie/thee). Daarnaast ontvangen de deelnemers een map met daarin de besproken theorie- en praktijklessen en 2 muziekcd’s met geschikte muziek voor seniorenportlessen.
Niet inbegrepen zijn de reiskosten van en naar de cursus en naar de stageplek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Witte, sportconsulent Senioren provincie Drenthe, [email protected], telefoonnummer:  06 – 11 56 38 64.

 

De online inschrijving is gesloten. Voor meer informatie of om uw interesse kenbaar te maken in deze scholing kunt u contact opnemen met Esther Witte via [email protected].

  • Locatie: Borger
  • Wanneer: 17 September | 14:15 – 16:30
  • Telefoon:
  • Website:
De specialist
Esther Witte

Hallo allemaal, iedereen moet mee kunnen doen binnen sport en bewegen op welke wijze dan ook. Dat vind ik het belangrijkste van mijn werk en daar wil ik dan ook voor gaan.

[email protected]
Direct aanmelden