Wandelroute “bewegen en gezondheid” een groot succes

In het Drentse dorp Dalen heeft de werkgroep wandelen, één van de werkgroepen van Dorpsbelangen Dalen, sinds vorig jaar vier nieuwe wandelroutes ontwikkeld. Voor de route “bewegen en gezondheid” heeft SportDrenthe de initiatiefnemers geadviseerd op de hardware (tastbare toevoegingen), software (activering en communicatie) en orgware (de borging en structurele samenwerking). De route is sinds kort uitgebreid met beweegtoestellen waarbij de activatie en promotie van deze toestellen voorop stond.

Om in eerste instantie bekendheid van deze route te promoten, heeft SportDrenthe een activeringsplan geschreven. In dit plan zijn concrete voorbeelden beschreven, variërend van het plaatsen van uitleg- bordjes bij beweegtoestellen tot het advies om trainingen te organiseren langs de route. Ook het verbinden van verschillende netwerken (fysiotherapeuten, gymdocenten, buurtsportcoaches) in de omgeving heeft bijgedragen aan de activatie van deze interessante wandelroute.

Na de zomer is de wandelwerkgroep aan de gang geweest met het activeringsplan. Inmiddels zijn er meerdere adviezen geïmplementeerd. Zo zijn er bij alle beweegtoestellen bordjes geplaatst waarop gebruikers kunnen zien welke oefeningen er uitgevoerd kunnen worden. Harry Ruinemans, lid van de wandelwerkgroep in Dalen, geeft ook aan dat er in de toekomst nog meer mooie initiatieven komen;
“We zijn ook bezig met het realiseren van een outdoor- fitnesspark. Dit park wordt geplaatst op een plek, precies langs de route. We proberen straks de leerkracht van de basisschool of de buurtsportcoach te vragen om met verschillende doelgroepen langs dit park én de wandelroute met beweegtoestellen te gaan.”

 De vraag naar extra beweging op deze route, blijft groeien. In het voorjaar van 2022 zal de route bewegen en gezondheid nog meer uitgebreid worden, door het toevoegen van een 10-tal losse fitnessoefeningen, verspreid over de hele route.

Het realiseren van nieuwe initiatieven in dit dorp, gaat constant door. SportDrenthe heeft met succes adviezen en hulp kunnen bieden aan deze initiatiefnemers, mede door de betrokkenheid in het dorp. Dalen beschikt over veel werkgroepen en enthousiaste deelnemers. Succesvolle samenwerkingen met externe partijen zorgen voor een hechte community en veel draagvlak voor het realiseren van projecten en plannen.

Wat ons betreft is dit project in Dalen een echte “good practise”: Met sport en bewegen samen Drenthe nóg beter maken!

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist,,

Alida Pasveer
Sportprojectmanager

Mijn naam is Alida Pasveer. Mijn motto is: sport en bewegen houd je gezond. Ik vind het heerlijk om te bewegen in de openbare ruimte en dat komt mooi uit want Drenthe is een waar paradijs voor de outdoorfanaten, sportievelingen en buitenmensen onder on …