Kansen die de omgevingswet biedt voor een beweegvriendelijke omgeving

Maatschappelijke opgave

Een gezonde leefomgeving heeft grote waarde voor onze samenleving. Het vergroot de leefbaarheid van wijken, het bevordert de gezondheid van de inwoners en het vergroot de aantrekkelijkheid van de omgeving. De omgevingsvisie dwingt ons na te denken over hoe we een gezonde leefomgeving voor inwoners willen creƫren. Hierbij wordt de nadruk in eerste instantie vaak gelegd op gezondheidsbescherming. Als de Covid-19 crisis ons iets heeft geleerd is het wel dat gezondheidsbescherming belangrijk is, maar dat gezondheidsbevordering daarnaast ook van cruciaal belang is voor een vitale en weerbare samenleving. Al is de Covid-19 crisis van tijdelijke aard, de groei van de bevolking, het overgewicht, de vergrijzing en de verdichting van het bebouwde gebied met nog eens 1 miljoen huizen blijft. Het momentum om naast gezondheidsbescherming ook aandacht te vragen voor gezondheidsbevordering is dan ook nu!

In dit kader hebben we als partners de handen ineen geslagen om informatie over de kansen die de omgevingswet biedt in relatie tot BIOR te bundelen en te verwerken in een whitepaper.

Download de whitepaper hier

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist,,

Alida Pasveer
Sportprojectmanager

Mijn naam is Alida Pasveer. Mijn motto is: sport en bewegen houd je gezond. Ik vind het heerlijk om te bewegen in de openbare ruimte en dat komt mooi uit want Drenthe is een waar paradijs voor de outdoorfanaten, sportievelingen en buitenmensen onder on …