Leerlijn BIOR

Een beweegvriendelijke openbare ruimte heeft een preventieve werking op de gezondheid van mensen, zorgt voor een betere mentale gezondheid, stimuleert de ontwikkeling van kinderen en kan bovendien een socialiserende functie hebben.

De cursus bewegen in de openbare ruimte (BIOR) is speciaal voor buurtsportcoaches en andere professionals die werkzaam zijn in de wijk. Lever jij een bijdrage aan de leefbaarheid in de stad, wijk of gemeente? Dit is jouw mogelijkheid om kennis op te doen over BIOR en de beleidsvertaling hiervan door de gemeente en hoe jij BIOR in je eigen gemeente een plek kunt geven.

Kennis en vaardigheden

Na het volgen van deze Masterclass ben je bekend met state-of-the-art BIOR-projecten en heb je kennis opgedaan over de beleidsvertaling van BIOR door gemeenten en provincies en hoe de relatie zich verhoudt tussen de omgevingswet en de aanpalende domeinen.

Er wordt kennis geboden over BIOR en de beleidsvertaling hiervan door de gemeente en hoe je BIOR in je eigen gemeente een plek kunt geven. Hiertoe komen in de cursus diverse thema’s aan bod zoals: de omgevingswet, openbaar groen, bewegen met de wijk, openbaar sportpark en openbaar water. Ook ga je als deelnemer tijdens de cursus aan de slag met een casus in je eigen gemeente. Hierin word je tijdens de leerlijn begeleid.

Bekijk hier de introductiefilm:

 

KennisLab BIOR Noord heeft in het kader van ‘Een leven lang leren’ in samenwerking met de Hanzehogeschool de leerlijn ‘Bewegen in de openbare ruimte’ (BIOR) ontwikkeld. De leerlijn BIOR geeft buurtsportcoaches en andere geïnteresseerde professionals de mogelijkheid kennis op te doen over BIOR en de beleidsvertaling hiervan op gemeentelijk niveau. Ook werken zij gedurende de leerlijn aan hun eigen casus. In maart 2021 starten we deze cursus weer.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

De specialist,,

Mieke Zijl
Directeur-bestuurder

Sport is fantastisch om t