Drenthe Sport Duurzaam

De energielasten voor een sportaccommodatie bedragen jaarlijks gemiddeld zo’n 20% van de totale uitgaven van een club. Logisch dat steeds meer verenigingen aan de slag gaan om verduurzamingsmaatregelen uit te (laten) voeren. Het mes snijdt dan namelijk aan twee kanten: een lager verbruik van stroom en gas is goed voor het milieu én verlaagt de kosten! En juist waar de coronacrisis en tijden van economische onzekerheid zorgen voor een daling van de inkomsten, zijn kostenbesparingen dus zeer welkom. Zo zorgen we voor vitale sportclubs en een voor iedereen toegankelijke breedtesport.

“Verduurzamen levert geld op maar kost ook geld” is een vaak gehoorde opmerking en dat is natuurlijk ook waar. Maar met eenvoudige en relatief goedkope verduurzamingsmaatregelen kan al gauw 25% op het energieverbruik bespaart worden? Dit noemen we het ‘plukken van het laaghangend fruit’. Daarom is het verstandig om de verduurzaming van de accommodatie stap voor stap en in de goede volgorde aan te pakken.

SportDrenthe ondersteunt al sinds 2016 (buitensport-)verenigingen die willen verduurzamen. Door het project ‘Drenthe Sport Duurzaam’ en de begeleidingstrajecten verduurzaming van NOC*NSF. Wij ondersteunen u gratis met een energiescan en onafhankelijk advies en begeleiding. Met het rapport van de energiescan als uitgangspunt stellen we samen een verduurzamingsplan op. Hierin zetten we alle mogelijke maatregelen op een rijtje en de kosten daarvan. Met inachtneming van alle landelijke en lokale subsidies en eventueel eigen middelen komen we zo tot een financieringsplan. Daarna helpen wij u bij het aanvragen en beoordelen van offertes, het aanvragen van (landelijke) subsidies en financiering en de realisatie. Lees verder op sportclubdrenthe.nl.

Succesverhalen

Bel mij terug over dit onderwerp..

Wij gebruiken het e-mailadres voor en bevestigingsmail. Mochten wij geen contact met je kunnen krijgen dan ontvang je daarover een e-mail.

De specialist,,

Paul van Dijk
Senior verenigingsadviseur
pjvandijk@sportdrenthe.nl

Mijn naam is Paul van Dijk en ik ben sinds 2002 werkzaam als Senior Verenigingsadviseur en projectleider bij SportDrenthe. Vanuit deze functie ondersteun en adviseer ik sportverenigingen, inhoudelijk en als procesbegeleider, bij diverse onderwerpen om ervoor te zorgen dat het (nog) vitale(re) organisaties worden en blijven.