Netwerkbijeenkomst Kennislab BIOR Noord

  • Orvelte
  • 31 March | 14:00 – 17:00

Kennislab BIOR Noord nodigt je graag uit voor een inspirerende netwerkbijeenkomst over de mogelijkheden voor een beweegvriendelijke omgeving. Je bent van harte welkom op donderdagmiddag 31 maart 2022 in Orvelte, bij IVN de Veldhoeve (Zuideresweg 10).

Voor wie?

De netwerkbijeenkomst is bedoeld voor gemeenteambtenaren, buurtsportcoaches, jongerenwerkers, leerkrachten, onderwijsdirecteuren, wethouders en betrokkenen bij lokale sport- en preventieakkoorden of omgevingsvisies. In een mooi programma delen we inspiratie en kennis over beweegvriendelijke omgevingen.

Plenaire bijeenkomst ‘Bewegen in de openbare ruimte: integraal benaderd’

Om integraal aan de slag te gaan met een beweegvriendelijke omgeving is inzet op drie verschillende niveaus nodig. In onze plenaire bijdrage laten we zien hoe jij in je eigen werk integraal op drie verschillende niveaus kunt aanhaken. GGD Drenthe, Het Kenniscentrum Sport en Bewegen, Newae en SWECO & Antea delen hun relevante kennis en ervaringen op het gebied van de omgevingswet en de inrichting van de openbare ruimte.

Inspiratiesessies

Vervolgens kan een keuze gemaakt worden uit een vijftal inspiratiesessies, georganiseerd in samenwerking met de partners van het kennislab:

  1. Natuur + bewegen = gezond | Staatsbosbeheer en IVN nemen je mee de natuur in!
  2. De buurtsportcoach als katalysator voor een beweegvriendelijke omgeving | maak kennis met de online leeromgeving beweegvriendelijkebuurt.nl
  3. De rol van de buurtsportcoach met betrekking tot de inrichting van de openbare ruimte | in gesprek met Nijha, Boerplay en Yalp over samenwerken, subsidiemogelijkheden en aanbestedingstrajecten.
  4. Fietsstimulering en -beleving | Provincie Groningen, Huis voor de Sport Groningen en SportDrenthe gaan met u in gesprek over de ambities met betrekking tot fietsstimulering.
  5. Beweegvriendelijke schoolomgeving | het belang en de praktische ervaring

De middag wordt afgesloten onder het genot van een drankje. Ondertussen is er volop gelegenheid nader kennis te maken en te netwerken.

De volledige informatie over de bijeenkomst lees je op de site van kennislabbiornoord.nl.

Aanmelden kan tot en met donderdag 24 maart.

De specialist
Alida Pasveer

Mijn naam is Alida Pasveer. Mijn motto is: sport en bewegen houd je gezond. Ik vind het heerlijk om te bewegen in de openbare ruimte en dat komt mooi uit want Drenthe is een waar paradijs voor de outdoorfanaten, sportievelingen en buitenmensen onder on …

[email protected]
Direct aanmelden