hoogeveens sportakkoord

Sportief Hoogeveen voor een vitale samenleving

Hier vindt u informatie over het Sportakkoord van de gemeente Hoogeveen

Partners

Het Hoogeveens Sportakkoord is tot stand gekomen in een interactief proces met lokale sportaanbieders, maatschappelijke organisaties, onderwijs, organistoren van evenementen, het bedrijfsleven en de gemeente.

Uw naam als partner bij het Sportakkoord Hoogeveen? Neem contact op met [email protected]

UITVOERINGSBUDGET SPORTAKKOORD AANVRAGEN

De 6 ambities zijn;

  1. Een leven lang bewegen
  2. Vitale sportclubs voor een vitaal Hoogeveen
  3. Sport en bewegen voor iedereen
  4. Bevorderen vitaliteit en gezondheid
  5. Sportief recreëren in een aantrekkelijk Hoogeveen
  6. Sporttalent ontplooien

Voor het realiseren van de ambities stelt de rijksoverheid jaarlijks (in 2020, 2021 en 2022) €30.000,- uitvoeringsbudget beschikbaar. De stuurgroep is verantwoordelijk voor de besteding en verdeling van de middelen op basis van input vanuit de ambitiegroepen. Deze stuurgroep bestaat uit 9 personen van verschillende partners. De gemeente Hoogeveen is mede eigenaar van het Sportakkoord en draagt bij door de inzet van het team sportfunctionarissen. 

Organisaties en verenigingen kunnen een aanvraag indienen voor de realisatie van initiatieven en projecten die bijdrage aan de ambities uit het Hoogeveens Sportakkoord. Het gaat hierbij om een incidentele bijdrage die bedoeld is om initiatieven te realiseren, vergemakkelijken of de realisatie te versnellen. Via onderstaande formulier kunt u een aanvraag indienen. 

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar [email protected]

SERVICES VOOR SPORT- EN BEWEEGAANBIEDERS IN HOOGEVEEN

Voor wie zijn de services?

De services zijn bedoeld voor alle sport- en beweegaanbieders in de gemeente Hoogeveen. Denk hierbij aan sportverenigingen, sportclubs en andere sportaanbieders. U kunt een service aanvragen door een mail te sturen naar Ruud Schuurmans, [email protected], hij beoordeelt de aanvraag en zet deze uit bij de aanbieder. U krijgt via hem bericht.

Bekijk hier voorbeelden van beschikbare services

Bekijk de algemene brochure Van lokaal Sportakkoord naar actie, in samenwerking met jouw club of bekijk het stappenplan voor sportclubs hoe kan mijn sportclub ondersteuning aanvragen

Wat gebeurt er na het indienen van de aanvraag?

De aanvraag wordt bekeken en beoordeeld door stuurgroep Sportakkoord Hoogeveen. Na maximaal 4 weken (of eerder) horen de aanvragers of de bijdrage wordt toegekend.