Sport & Verenigingen 2018-06-26T21:03:26+00:00

Wat betekent de nieuwe AVG privacy wet voor uw vereniging?

Kijk hier voor informatie

Wij ondersteunen verenigingen met speciale programma’s

Sporten kan op vele manieren: individueel, in teamverband, in groepsvorm, competitief of recreatief: bij een club, vereniging, sportschool of voor jezelf. Nog altijd is de sportvereniging de belangrijkste plek waar mensen bij elkaar komen om gezamenlijk te sporten. Het sociale aspect is daarin misschien wel net zo belangrijk. Ook in sport- en fitnesscholen zijn groepen actief die samen sporten. Ook als je individueel sport kom je hier mensen tegen en doe je mee in de samenleving.

De sportvereniging is in vele gemeenten het kloppend hart van sport en bewegen, maar ook van het sociale leven van de inwoners. Sporten is in fysiek opzicht gezond, maar ook het sociale aspect is een belangrijke factor voor het welzijn van de inwoners. Een groot deel van alle verenigingen draait nog steeds op vrijwilligers, terwijl in deze veranderende maatschappij het voor leden niet meer vanzelfsprekend is de handen uit de mouwen te steken, de mentaliteit verandert. Daarnaast hebben verenigingen te maken met veranderende wetgeving en subsidies. Om de verenigingen daarin te ondersteunen kan de gemeente een beroep doen op verenigingsondersteuning.

Wij ondersteunen verenigingen met speciale programma’s, doelgroepgericht sportaanbod en geven advies en ondersteuning bij beleidsvraagstukken.

Direct contact

Schrijf je in voor de nieuwsbrief verenigingen

* indicates required

Nieuws

SportDrenthe partner in Naoberschap United van FC Emmen

Sport & Beweegstimulering, Sport & Economie, Sport & Evenementen, Sport & Maatschappij, en Sport & Verenigingen - 2018-07-17 11:06:44

16 juli j.l. tekende Hans de Lang (directeur-bestuurder SportDrenthe) de partnerovereenkomst met de Stichting Naoberschap United (NBU). Hiermee ondersteunen we de doelen van FC Emmen om juist voor de mensen in Drenthe die niet zo makkelijk mee doen, iets te betekenen.

lees meer

Goed bezochte informatieavond over de AVG

Sport & Maatschappij en Sport & Verenigingen - 2018-07-03 16:19:49

Op 20 juni organiseerde SportDrenthe in het Wilhelminagebouw in Beilen een informatieavond over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei j.l. van kracht werd. Deze is ook van toepassing op alle sportverenigingen. Zo’n 70 vertegenwoordigers van sportverenigingen en evenementenorganisaties waren op deze avond aanwezig.

lees meer

‘Drenthe Sport Duurzaam’ goed op koers

Sport & Maatschappij, Sport & Verenigingen, en Uncategorised - 2018-07-03 16:12:51

Het project ‘Drenthe Sport Duurzaam’ ligt halverwege de looptijd goed op koers. Inmiddels hebben zo’n 75 buitensportverenigingen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een gratis energiescan uit te laten voeren. Daarnaast zijn of worden er 52 verenigingen ondersteund in een vervolgtraject om hun verduurzamingsplannen uit te voeren.

lees meer

Agenda

  • 16 november 2018 50 jaar SportDrenthe

    16 november 2018 bestaat SportDrenthe 50 jaar. We vieren deze verjaardag met de aftrap bijeenkomst vrijdag de 16e november. Vervolgens organiseren we gedurende het jubileumjaar allerlei sportieve acti...

    16 november

Drenthe Sport Duurzaam

Heeft uw vereniging al de duurzaamheid scan gedaan?

Meer informatie
Share
Tweet
+1
Share