Wat betekent de nieuwe AVG privacy wet voor uw vereniging?

Wij ondersteunen verenigingen met speciale programma’s

Sporten kan op vele manieren: individueel, in teamverband, in groepsvorm, competitief of recreatief: bij een club, vereniging, sportschool of voor jezelf. Nog altijd is de sportvereniging de belangrijkste plek waar mensen bij elkaar komen om gezamenlijk te sporten. Het sociale aspect is daarin misschien wel net zo belangrijk. Ook in sport- en fitnesscholen zijn groepen actief die samen sporten. Ook als je individueel sport kom je hier mensen tegen en doe je mee in de samenleving.

De sportvereniging is in vele gemeenten het kloppend hart van sport en bewegen, maar ook van het sociale leven van de inwoners. Sporten is in fysiek opzicht gezond, maar ook het sociale aspect is een belangrijke factor voor het welzijn van de inwoners. Een groot deel van alle verenigingen draait nog steeds op vrijwilligers, terwijl in deze veranderende maatschappij het voor leden niet meer vanzelfsprekend is de handen uit de mouwen te steken, de mentaliteit verandert. Daarnaast hebben verenigingen te maken met veranderende wetgeving en subsidies. Om de verenigingen daarin te ondersteunen kan de gemeente een beroep doen op verenigingsondersteuning.

Wij ondersteunen verenigingen met speciale programma’s, doelgroepgericht sportaanbod en geven advies en ondersteuning bij beleidsvraagstukken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief verenigingen

* indicates required

Nieuws

Gratis begeleidingstraject verduurzaming – meldt u snel aan!

Sport & Economie, Sport & Maatschappij, en Sport & Verenigingen - 2019-12-10 11:58:27

Heeft u uw goede voornemens / ambities voor 2020 al bedacht? Bent u wellicht voornemens binnen uw vereniging aan de slag te gaan met verduurzaming? Energiebesparing, zelf opwekken van energie, isoleren etc.?

lees meer

Tennisclub Burmania opnieuw brons voor hun gezondere kantine

Sport & Verenigingen - 2019-10-14 09:27:45

Met een paar aanpassingen kon de club op 9 oktober opnieuw het bronzen certificaat ophangen voor de gezondere sportkantine. De bezoeker van de club kan nu weer kiezen voor gezondere producten in de kantine.

lees meer

Buurtsportcoach van het jaar

Sport & Beweegstimulering, Sport & Maatschappij, en Sport & Verenigingen - 2019-10-09 13:29:31

Ken jij een buurtsportcoach die onderscheidend is met zijn/haar werk en echt impact maakt door zijn/haar werkzaamheden? Nomineer hem of haar nu via de website van Wij Buurtsportcoaches!

lees meer

Agenda

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Drenthe Sport Duurzaam

Heeft uw vereniging al de duurzaamheid scan gedaan?