Stimuleert uw gemeente buiten spelen en bewegen?

Sport als middel om bij te dragen aan een gezond en gelukkig leven.

Wij adviseren lokale overheden en andere organisaties om sport en bewegen in te zetten als middel bij maatschappelijke thema’s en het bevorderen van de gezondheid. Samen met gemeenten kijken we naar de beste manieren om sport en bewegen in te zetten bij beleidsthema’s als armoede en integratie, het sociaal domein en duurzaamheid. Sport en sportactiviteiten in wijken, buurten en dorpen verbeteren de leefbaarheid en zorgen voor (sociale) betrokkenheid van inwoners.

Sport als middel om bij te dragen aan een gezond en gelukkig leven. In het Human Capital Model van Richard Bailey zijn in totaal 79 effecten van bewegen benoemd ingedeeld op basis van 6 kernwaarden: fysieke waarde, emotionele waarde, sociale waarde, intellectuele waarde en financiële waarde. Wij bieden de programma’s om deze effecten te bereiken.

Nieuws

‘Drenthe Sport Duurzaam’ goed op koers

Sport & Maatschappij, Sport & Verenigingen, en Uncategorised - 2018-07-03 16:12:51

Het project ‘Drenthe Sport Duurzaam’ ligt halverwege de looptijd goed op koers. Inmiddels hebben zo’n 75 buitensportverenigingen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een gratis energiescan uit te laten voeren. Daarnaast zijn of worden er 52 verenigingen ondersteund in een vervolgtraject om hun verduurzamingsplannen uit te voeren.

lees meer

‘Live Like a Pro’ in de aanloop naar de MX of Nations

Sport & Beweegstimulering, Sport & Economie, Sport & Evenementen, Sport & Maatschappij, en Sport & Verenigingen - 2019-01-30 08:47:20

Op 28-29 september gaat de Motocross of Nations (MXON) plaatsvinden op het TT Circuit. Dit evenement is het summum van de motorcross en staat te boek als de Olympische Spelen van deze tak van sport. In tegenstelling tot de reguliere grand prix series nemen tijdens de MXON landenteams het tegen elkaar op. Dankzij een unieke talentvolle lichting met Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen gaat Nederland in Assen strijden om voor het eerst in de historie dit prestigieuze evenement te winnen.

lees meer

2 sportimpulsaanvragen toegewezen in Drenthe

Sport & Beweegstimulering, Sport & Maatschappij, en Uncategorised - 2018-07-10 09:56:22

SportDrenthe heeft in februari 2018 twee sportimpulsaanvragen geschreven die beide zijn toegewezen en tussen september 2018 en september 20120 uitgevoerd gaan worden. In Roden (Noordenveld) start B-Fit en in Emmercompascuum (Emmen) Sportdorp.

lees meer

Agenda

 • TeamNL Paralympische Talentdag

  Ben je tussen de 12 en 35 jaar? Heb je sportervaring en heb je een lichamelijke of visuele beperking? Meld je dan aan voor de Paralympsche talendag van TeamNL en maak kans om deel te nemen aan de Para...

  20 oktober
 • Multisportdag voor mensen met een visuele beperking

  Om de sportparticipatie van mensen met een visuele beperking te verhogen en belemmeringen weg te nemen organiseren samenwerkingsverband Zichtbaar sportief, SportService Zwolle en Iedereen Actief op za...

  2 november
 • Derde helft 50 jaar SportDrenthe

  De derde helft van het jubileumjaar SportDrenthe is op 15 november. Hoe het slotfestijn er uit gaat zien is nog een verrassing.

  15 november

Wilt u weten wat buurtsportcoaches zijn en wat zij voor u als gemeente kunnen doen?