Sport & Evenementen2018-06-26T20:52:57+00:00

Wilt u een groot evenement organiseren in uw Gemeente?

Ga naar ons kenniscentrum

Wij bieden ondersteuning en geven advies over de organisatie van evenementen.

Sport verbroederd, dat zie je vooral terug bij de grote (top)sportevenementen zoals een WK-voetbal of de Olympische Spelen. Maar zeker ook op kleinere schaal zie je dat mensen graag naar sport kijken. Wij zetten sportevenementen in op grote en kleine schaal om mensen te laten zien hoe leuk sporten is. De jeugd kijkt op tegen de grote jongens zoals Sven Kramer en Arjen Robben, maar ook de plaatselijke held van het eerste elftal kan als voorbeeld fungeren. Een lokaal sportevenement kan veel publiek trekken en door samen te werken met verenigingen, scholen en bedrijven kun je effect op lange termijn bereiken. Het publiek heeft plezier en toeschouwers, vrijwilligers en sponsoren kijken terug op een succesvol evenement. Bovendien draagt het bij aan de lokale economie; tijdelijk omdat de middenstand deze dag omzet draait, op de lange termijn omdat men enthousiast wordt en zich aanmeld bij een vereniging als lid of zelfs als vrijwilliger of sponsor.

Er komt nog wel wat kijken bij het organiseren van een evenement. Wij bieden ondersteuning en geven advies over de organisatie van evenementen. Bij het Kenniscentrum Events kunt u terecht voor meer informatie en vele kennisbijeenkomsten. SportDrenthe organiseert onder andere het Sportgala.

Direct contact

Nieuws

SportDrenthe partner in Naoberschap United van FC Emmen

Sport & Beweegstimulering, Sport & Economie, Sport & Evenementen, Sport & Maatschappij, en Sport & Verenigingen - 2018-07-17 11:06:44

16 juli j.l. tekende Hans de Lang (directeur-bestuurder SportDrenthe) de partnerovereenkomst met de Stichting Naoberschap United (NBU). Hiermee ondersteunen we de doelen van FC Emmen om juist voor de mensen in Drenthe die niet zo makkelijk mee doen, iets te betekenen.

lees meer

Nederlandse kinderen zijn wereldkampioen stilzitten

Sport & Beweegstimulering, Sport & Economie, Sport & Evenementen, Sport & Maatschappij, en Sport & Verenigingen - 2018-06-26 10:48:27

Stop bewegingsarmoede onder kinderen, beweeg mee! Wij weten wat een leven lang bewegen en sporten doet voor je toekomst. Het helpt met je motorische ontwikkeling en tegelijkertijd om betere resultaten op school of in je werk te behalen. Als je fit bent, krijg je simpelweg meer voor elkaar.

lees meer

Succesvolle Harm Wiegman Jeugdsportdag

Sport & Beweegstimulering en Sport & Evenementen - 2018-06-04 11:46:36

Van rolstoeltennis tot kickbocksen, tijdens de Harm Wiegman jeugdsportdag probeerden 40 kinderen met een lichamelijke beperking verschillende sporten. Zo konden ze ook nog meedoen aan racerunnen, freerunnen, voetbal en handbike. Het doel van de sportdag is het stimuleren van aangepast sporten en ouders en oud-leerlingen informeren over sportief bewegen. Studenten Sport & Bewegen van het Drenthe College organiseerden de sportdag om ervaring op te doen met aangepast sporten in het onderwijs. Paul kwam ook langs om te helpen. Hij maakte gebruik van de uitleenmogelijkheid bij Ready to sport en crosst nu rond op een handbike.

lees meer

Agenda

  • 16 november 2018 50 jaar SportDrenthe

    16 november 2018 bestaat SportDrenthe 50 jaar. We vieren deze verjaardag met de aftrap bijeenkomst vrijdag de 16e november. Vervolgens organiseren we gedurende het jubileumjaar allerlei sportieve acti...

    16 november

SportDrenthe viert 50 jarige verjaardag

Meer informatie
Share
Tweet
+1
Share