Daagt uw leefomgeving mensen uit om naar buiten te gaan?

Meer informatie

Sport als middel om bij te dragen aan een economisch gezonde provincie.

Wij adviseren lokale overheden, recreatie en toerisme, ondernemers en andere organisaties om sport en bewegen in te zetten als middel bij economische vraagstukken en het bevorderen van de economie. Samen met gemeenten, verenigingen en recreatieve organisaties kijken we naar de beste manieren om sport en bewegen in te zetten in het bedrijfsleven, tijdens evenementen en om bijvoorbeeld verblijfsrecreatie en toerisme te bevorderen. Sport en sportactiviteiten bij bedrijven zorgen voor fitte medewerkers en minder verzuim. Sport en sportactiviteiten inzetten bij evenementen en in het toeristisch en recreatief aanbod zorgt voor sportieve mensen en actieve bezoekers.

Sport als middel om bij te dragen aan een economisch gezonde provincie. Bezoekers komen graag naar Drenthe, de toerist weet Drenthe te vinden als gezonde en actieve provincie. Werknemers zijn gelukkig en gezond en hebben weinig ziekteverzuim. Wij bieden de programma’s om deze doelgroepen te bereiken.

Direct contact

Nieuws

SportDrenthe partner in project Wereldmeiden

Sport & Beweegstimulering, Sport & Economie, Sport & Evenementen, Sport & Maatschappij, en Sport & Verenigingen - 2020-11-19 14:02:36

SportDrenthe is partner in het project Wereldmeiden en zal in 2021 het project uitrollen in een aantal Drentse gemeentes. Het gaat er om dat jonge meiden in de leeftijd van 14 tot 28 jaar leeftijdsgenootjes met een migratie achtergrond, vluchtelingenmeiden, meenemen naar verschillende sportverenigingen om te ervaren wat sporten is en wat het kan bijdragen aan de integratie.

lees meer

Verduurzaming sportaccommodaties in de gemeente met een serious game

Sport & Beweegstimulering, Sport & Economie, Sport & Evenementen, Sport & Maatschappij, en Sport & Verenigingen - 2020-11-19 11:19:20

Kenniscentrum Sport & Bewegen ontwikkelde samen met partners RVO en VSG een serious game over de verduurzaming van sportaccommodaties. In 20 minuten vergroot je daarmee jouw kennis én ervaar je of het je lukt om in de (fictieve) gemeente de duurzaamheidsdoelstellingen van 2030 te halen.

lees meer

Bouwen aan de openbare ruimte: zo inrichten om de Drent te verleiden tot bewegen

Sport & Beweegstimulering, Sport & Economie, en Sport & Maatschappij - 2020-09-28 10:37:28

Op 24 september kwam het netwerk Kennislab BIOR Boord bijeen in de RLS Eelde. Het inzicht verwerven in de aanwezige expertise die de partners meebrengen was het doel.  Nu is het zaak om die expertise in te zetten om  de beweging verder te brengen.

lees meer

Agenda

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Fit for business. Wilt u fitte medewerkers met hart voor de zaak?

Meer informatie