Sport & Beweegstimulering2018-06-26T20:58:23+00:00

Bewegen op maat voor senioren

Stichting Sport en Beweeg

Voor iedere doelgroep is een ander aanbod beschikbaar.

Sport en bewegen is gezond, het heeft een positief effect op de gezondheid. Voor iedereen geldt bewegen is een must, meer bewegen is beter. Volgens de beweegrichtlijnen is het belangrijk voor iedereen om in beweging te zijn en zo weinig mogelijk stil te zitten. Bewegen kan op verschillende niveaus en met andere intensiteit; vaker, langer of intensiever en licht, matig of zwaar; bewegen kan altijd worden aangepast aan de eigen wensen en mogelijkheden. Voor kinderen gelden andere beweegnormen dan voor volwassenen en senioren. Bovendien draagt sporten bij aan meer dan alleen de gezondheid: ook emotioneel, sociaal, intellectueel en financieel kan sporten positief werken.

Voor iedere doelgroep is een ander aanbod beschikbaar. Samen met sportverenigingen, gemeenten, buurtsportcoaches, welzijnsinstellingen en andere organisaties bieden wij programma’s en interventies op maat gemaakt voor jeugd, senioren, aangepast sporten en werknemers.

Direct contact

Nieuws

Ga ‘gewoon’ lekker tennissen

Sport & Beweegstimulering, Sport & Maatschappij, en Uncategorised - 2018-10-08 10:39:46

Kom jij kennismaken met rolstoeltennis bij Beatrixoord op woensdag 7 november? Ben je tussen de 6 en 21 jaar, of ben je ouder? Dan is deze clinic iets voor jou! Je bent van harte welkom in de sporthal van Beatrixoord.

lees meer

Inspiratietour Bewegen In de Openbare Ruimte

Sport & Beweegstimulering, Sport & Economie, en Sport & Maatschappij - 2018-10-08 10:33:00

Wie bij Bewegen in de Openbare Ruimte nog steeds denkt aan een speeltuin met een wipkip, glijbaan en een schommel heeft een flinke inhaalslag te maken. Bewegen in de openbare ruimte kan een stuk spannender, creatiever en verrassender ingevuld worden.

lees meer

Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2018

Sport & Beweegstimulering en Sport & Maatschappij - 2018-10-02 18:42:49

De Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2018 is bedoeld voor een buurtsportcoach of combinatiefunctionaris* die zichzelf onderscheidt van de massa en inspirerend is voor collega’s. Het thema is ‘Persoonlijke ontwikkeling, opleiding en vakmanschap’.

lees meer

Agenda

  • 16 november 2018 50 jaar SportDrenthe

    16 november 2018 trappen we ons jubileumjaar af met een spetterend indoor festival in Expo Assen (de voormalig TT Hal) voor iedereen in Drenthe. Een inhoudelijk inspiratieprogramma voor genodigden en ...

    16 november

JOGG! Maak gezonde keuzes weer normaal

Meer informatie
Share
Tweet
+1
Share