Bewegen op maat voor senioren

Stichting Sport en Beweeg

Voor iedere doelgroep is een ander aanbod beschikbaar.

Sport en bewegen is gezond, het heeft een positief effect op de gezondheid. Voor iedereen geldt bewegen is een must, meer bewegen is beter. Volgens de beweegrichtlijnen is het belangrijk voor iedereen om in beweging te zijn en zo weinig mogelijk stil te zitten. Bewegen kan op verschillende niveaus en met andere intensiteit; vaker, langer of intensiever en licht, matig of zwaar; bewegen kan altijd worden aangepast aan de eigen wensen en mogelijkheden. Voor kinderen gelden andere beweegnormen dan voor volwassenen en senioren. Bovendien draagt sporten bij aan meer dan alleen de gezondheid: ook emotioneel, sociaal, intellectueel en financieel kan sporten positief werken.

Voor iedere doelgroep is een ander aanbod beschikbaar. Samen met sportverenigingen, gemeenten, buurtsportcoaches, welzijnsinstellingen en andere organisaties bieden wij programma’s en interventies op maat gemaakt voor jeugd, senioren, aangepast sporten en werknemers.

Direct contact

Nieuws

Wij presenteren: samenwerking SportMatchNoord en SportWorks

Sport & Beweegstimulering, Sport & Economie, en Sport & Maatschappij - 2020-07-02 16:05:46

SportMatchNoord en SportWorks werken samen aan een nog betere match en versterken sportorganisaties zodat zij ervoor kunnen zorgen dat Sport & Bewegen nog meer in onze samenleving geïntegreerd wordt.

lees meer

Handreiking Sporthulpmiddelen

Sport & Beweegstimulering en Sport & Maatschappij - 2020-07-02 09:11:14

Meedoen met sport en buiten actief zijn gun je iedereen. Voor mensen met een lichamelijke beperking is dit niet zo vanzelfsprekend. Soms hebben zij bijvoorbeeld een sporthulpmiddel nodig bij de uitvoering van hun sport, zoals een sportrolstoel of een sportprothese. Hans leutscher en Lonneke Schijvens schreven de Handreiking Sporthulpmiddelen.

lees meer

Nationale Sport Vakbeurs ‘On Tour’ (Zwolle) gaat door!

Sport & Beweegstimulering, Sport & Economie, Sport & Evenementen, Sport & Maatschappij, en Sport & Verenigingen - 2020-06-29 15:53:48

Woensdagavond heeft de persconferentie van Mark Rutte voor zeer positief nieuws gezorgd. De Nationale Sport Vakbeurs ‘On Tour’, woensdag 16 september in de IJsselhallen, mag definitief doorgaan.

lees meer

Agenda

JOGG! Maak gezonde keuzes weer normaal

Meer informatie