Bewegen op maat voor senioren

Stichting Sport en Beweeg

Voor iedere doelgroep is een ander aanbod beschikbaar.

Sport en bewegen is gezond, het heeft een positief effect op de gezondheid. Voor iedereen geldt bewegen is een must, meer bewegen is beter. Volgens de beweegrichtlijnen is het belangrijk voor iedereen om in beweging te zijn en zo weinig mogelijk stil te zitten. Bewegen kan op verschillende niveaus en met andere intensiteit; vaker, langer of intensiever en licht, matig of zwaar; bewegen kan altijd worden aangepast aan de eigen wensen en mogelijkheden. Voor kinderen gelden andere beweegnormen dan voor volwassenen en senioren. Bovendien draagt sporten bij aan meer dan alleen de gezondheid: ook emotioneel, sociaal, intellectueel en financieel kan sporten positief werken.

Voor iedere doelgroep is een ander aanbod beschikbaar. Samen met sportverenigingen, gemeenten, buurtsportcoaches, welzijnsinstellingen en andere organisaties bieden wij programma’s en interventies op maat gemaakt voor jeugd, senioren, aangepast sporten en werknemers.

Direct contact

Nieuws

SportDrenthe partner in project Wereldmeiden

Sport & Beweegstimulering, Sport & Economie, Sport & Evenementen, Sport & Maatschappij, en Sport & Verenigingen - 2020-11-19 14:02:36

SportDrenthe is partner in het project Wereldmeiden en zal in 2021 het project uitrollen in een aantal Drentse gemeentes. Het gaat er om dat jonge meiden in de leeftijd van 14 tot 28 jaar leeftijdsgenootjes met een migratie achtergrond, vluchtelingenmeiden, meenemen naar verschillende sportverenigingen om te ervaren wat sporten is en wat het kan bijdragen aan de integratie.

lees meer

Verduurzaming sportaccommodaties in de gemeente met een serious game

Sport & Beweegstimulering, Sport & Economie, Sport & Evenementen, Sport & Maatschappij, en Sport & Verenigingen - 2020-11-19 11:19:20

Kenniscentrum Sport & Bewegen ontwikkelde samen met partners RVO en VSG een serious game over de verduurzaming van sportaccommodaties. In 20 minuten vergroot je daarmee jouw kennis én ervaar je of het je lukt om in de (fictieve) gemeente de duurzaamheidsdoelstellingen van 2030 te halen.

lees meer

Gezocht: sportverenigingen voor sporters met een visuele beperking voor een interview over gevolgen corona(maatregelen)

Sport & Beweegstimulering, Sport & Maatschappij, en Sport & Verenigingen - 2020-10-19 12:52:41

Welke drempels ervaren sportverenigingen voor sporters met een visuele beperking bij het opstarten van hun trainingen en wedstrijden en hoe kan Gehandicaptensport Nederland hierin ondersteunen?

lees meer

Agenda

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

JOGG! Maak gezonde keuzes weer normaal

Meer informatie