Bewegen op maat voor senioren

Stichting Sport en Beweeg

Voor iedere doelgroep is een ander aanbod beschikbaar.

Sport en bewegen is gezond, het heeft een positief effect op de gezondheid. Voor iedereen geldt bewegen is een must, meer bewegen is beter. Volgens de beweegrichtlijnen is het belangrijk voor iedereen om in beweging te zijn en zo weinig mogelijk stil te zitten. Bewegen kan op verschillende niveaus en met andere intensiteit; vaker, langer of intensiever en licht, matig of zwaar; bewegen kan altijd worden aangepast aan de eigen wensen en mogelijkheden. Voor kinderen gelden andere beweegnormen dan voor volwassenen en senioren. Bovendien draagt sporten bij aan meer dan alleen de gezondheid: ook emotioneel, sociaal, intellectueel en financieel kan sporten positief werken.

Voor iedere doelgroep is een ander aanbod beschikbaar. Samen met sportverenigingen, gemeenten, buurtsportcoaches, welzijnsinstellingen en andere organisaties bieden wij programma’s en interventies op maat gemaakt voor jeugd, senioren, aangepast sporten en werknemers.

Direct contact

Nieuws

Tik ’n euro! Voor fonds gehandicaptensport

Sport & Beweegstimulering, Sport & Economie, en Sport & Maatschappij - 2020-03-30 14:49:34

Beste allemaal, Gisteren is de de collecteweek gestart. Alleen dit keer wordt er gecollecteerd zonder onze 9.000 collectanten langs de deur. Noodgedwongen. In anderhalve week tijd is een nieuwe manier van collecteren ontwikkeld. De inzet is laagdrempelig activerend: Tik ’n euro! Eén team, één euro, één gezamenlijk doel.

lees meer

S|H Sticker voor respect, veiligheid en begrip

Sport & Beweegstimulering en Sport & Maatschappij - 2020-03-23 19:50:38

Senioren gaan langzaam minder horen. De naasten in hun omgeving moeten hen erop wijzen dat zei slechter gaan horen. De S|H-sticker attendeert de omgeving hierop.

lees meer

SportDrenthe start in februari ‘Oud voor mekaar’

Sport & Beweegstimulering en Sport & Maatschappij - 2020-02-18 10:52:59

SportDrenthe haalde de subsidie binnen vanuit het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid voor een pilot in de gemeente Hoogeveen en zet zich vervolgens in voor een uitrol in de andere gemeenten. Samen met de stichting Sport en Beweeg voeren we het project komend jaar uit.

lees meer

Agenda

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

JOGG! Maak gezonde keuzes weer normaal

Meer informatie