QuickScan Buurtsportcoach voor gemeenten

Kenniscentrum Sport heeft een QuickScan ontwikkeld voor gemeenten die buurtsportcoaches inzetten in hun wijken. Daarmee worden knel- en ontwikkelpunten in een oogopslag duidelijk. In iedere gemeente in Drenthe zijn buurtsportcoaches actief; ze richten zich op specifieke (kwetsbare) groepen, zoals ouderen en jongeren met overgewicht en zorgen voor sport- en beweegaanbod in wijken en op scholen. Ze werken samen met organisaties en professionals zoals scholen, zorginstellingen en welzijnsorganisaties.

De scan is bedoeld om inzicht te geven hoe het ervoor staat in de gemeente; doen ze de goede dingen en doen ze die goed, inzicht of de sport- en beweegactiviteiten aansluiten bij de wensen en doelen die samenwerkingspartners hebben en geeft weer waar de focus van de buurtsportcoach ligt. Kortom met de scan worden de kansen voor de toekomst duidelijk. Kijk voor meer informatie over de QuickScan op allesoversport.nl.

Het Mulier Instituut voerde een onderzoek uit naar de tevredenheid over de regeling ‘Brede impuls combinatiefuncties’, in deze factsheet ziet u de resultaten in samenvatting weergegeven.

Share
Tweet
+1
Share