Drenthe Sport Duurzaam

Project

Binnen dit project van SportDrenthe, het Drents Energieloket en de Natuur en Milieufederatie Drenthe worden (buiten)sportverenigingen ondersteund bij het verduurzamen van hun sportaccommodatie. Deelnemers ontvangen een gratis energiescan en ondersteuning bij het maken van een verduurzamingsplan. Ook wordt er aandacht besteed aan de financieringsmogelijkheden zoals subsidies en de, voor sportverenigingen gunstige, Energielening SportDrenthe. Het project wordt gesubsidieerd door Provincie Drenthe.

Informatiebijeenkomsten

Per gemeente krijgen sportverenigingen tijdens een bijeenkomst informatie over de mogelijkheden. In 2017 zal in elke Drentse gemeente een bijeenkomst worden gehouden. Kijk op de website drenthesportduurzaam.nu voor locaties en data van de komende bijeenkomsten.

Goed voorbeeld

Voetbalvereniging Achilles 1894 uit Assen is de afgelopen jaren bezig geweest met verduurzaming van de club. Naast het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen betrokken zij hun leden bij de collectieve inkoop van zonne-energie. Het verhaal van Achilles 1894 dient als voorbeeld voor sportverenigingen in Drenthe. Om andere sportverenigingen te enthousiasmeren over de mogelijkheden is er een promotiefilm gemaakt over het verduurzamingstraject bij Achilles 1894. Op de bijeenkomsten wordt de film getoond en is de vereniging aanwezig om vragen te beantwoorden.

Paul van Dijk
pjvandijk@sportdrenthe.nl

Mail mij

2018-03-27T09:13:57+00:00
Share
+1
Tweet
Share