Zorg met beweegvriendelijke openbare ruimte voor meer beweging

Een beweegvriendelijke openbare ruimte heeft een preventieve werking op de gezondheid van mensen, zorgt voor een betere mentale gezondheid, stimuleert de ontwikkeling van kinderen en kan bovendien een socialiserende functie hebben.

Ook in jouw gemeente kun jij meewerken aan die openbare ruimte. Hoe ziet het er uit, op welke plekken kunnen mensen vrij bewegen, waar liggen kansen om de ruimte nog beter in te richten om beweging te stimuleren en vooral hoe kun je de samenwerking zoeken met meerdere partijen om samen iets (nieuws) op te zetten.

Er zijn al vele mooie voorbeelden ontstaan in Drenthe nadat mensen de cursus BIOR hebben gevolgd. Kijk bijvoorbeeld eens naar het verhaal van  het beweegpark Peize  of pumptrack Assen-Oost

De cursus bewegen in de openbare ruimte (BIOR) is speciaal voor buurtsportcoaches en andere professionals die werkzaam zijn in de wijk. Lever jij een bijdrage aan de leefbaarheid in de stad, wijk of gemeente? Dit is jouw mogelijkheid om kennis op te doen over BIOR en de beleidsvertaling hiervan door de gemeente en hoe jij BIOR in je eigen gemeente een plek kunt geven.

Bekijk hier de informatie en om je aan te melden

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in