Zomeractiviteiten voor de jeugd

De zomervakantie staar voor de deur. Even geen school en laten we hopen dat er geen nieuwe corona maatregelen volgen. Lekker buiten spelen en sporten met vriendjes en vriendinnetjes. De buurtsportcoaches in de Drentse gemeenten hebben veel leuke activiteiten voor jullie deze zomer.

Wil je weten wat er allemaal te doen is deze zomer? Kijk dan hieronder wat er in jouw gemeente te doen is. Staat jouw gemeente er niet tussen? Neem dan contact op met de buurtsportcoach in jouw gemeente of kijk op de website en/of social media.

In Aa en Hunze zijn de hele vakantieperiode activiteiten, bekijk de poster voor meer informatie en houd de facebook pagina Team Sport Aa en Hunze in de gaten.

In Midden-Drenthe organiseren de vakleerkrachten van Midden-Drenthe een activiteit in de eerste week van de zomervakantie voor basisschoolkinderen. In Westerbork, Smilde en Beilen zijn deze week sport- en spelactiviteiten met een springkussen en nog veel meer. Bekijk hier de poster of houd de facebookpagina Gezond in Midden-Drenthe in de gaten.

In Noordenveld wordt de hele zomervakantie de Summertour georganiseerd, er is van alles te doen voor kinderen uit groep 7/8 en jongeren tot 23 jaar. Bekijk hier de poster met alle informatie. Op de website welzijninnoordenveld.nl/activiteitenladder vind je alle informatie en kun je je inschrijven.

In Tynaarlo toert de cultuurkeer door de gemeente, iedere week staat de keet op een andere plek. Kijk op de poster voor het programma en klik hier voor meer uitleg. Houd de facebookpagina Sport Tynaarlo in de gaten!

In Meppel wordt nog hard gewerkt aan de zomeractiviteiten, houdt de website Meppel Actief in de gaten voor de actuele informatie. In ieder geval organiseert Meppel Actief & Gezond samen met sportaanbieders op 18 augustus een sportinstuif voor basisschool kinderen uit de groepen 1 t/m 8 op sportpark Koedijkslanden. Bekijk hier meer informatie en meld je aan.

In Westerveld zijn er iedere week heel veel activiteiten tijdens de zomergekte, scan de QR code in de poster om je aan te melden voor de vele evenementen. Houd ook de facebookpagina Beweegcoaches Westerveld in de gaten.

 

 

 

 

 

 

In Borger-Odoorn staat voor de eerste week bubbelvoetbal op het programma, bekijk hier de poster om te zien wanneer ze bij jou in de buurt zijn. Verdere activiteiten zijn te vinden op actiefborgerodoorn.nl

Voor deze gemeenten verwijzen we je naar de websites waar je alle informatie kunt vinden over hun activiteiten:

De Wolden actiefnaschooltijd.nl

Hoogeveen actiefjonghoogeveen.nl

Emmen: actiefinemmen.nl, specifiek voor de jeugd in de vakantie

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in