Wereldmeiden starten in Hoogeveen met sportcarroussel

Meisjes die nog niet zo lang in Nederland wonen maken donderdag 28 oktober kennis met sport in Nederland. Dan start op het hockeyveld van HHC het project wereldmeiden Hoogeveen. Acht wereldmeiden, van de ISK scholen in Hoogeveen, krijgen de kans om kennis te maken met sport en bewegen en de sportcultuur in Nederland. Zij worden daarin meegenomen door zogeheten maatjes, in Hoogeveen zijn dit meiden van HAVO 4 en 5 van het Roelof van Echten College met het profiel BSM (Bewegen, Sport & Maatschappij).

Zij gaan zich 20 weken inzetten om deze meiden de sportcultuur van Nederland te laten zien. Eefke Weismann-Hooijer van SportDrenthe is als projectleider aangesteld om de meiden te begeleiden: “Ik vind het ontzettend belangrijk dat we met dit project aan deze meiden die heel veel hebben meegemaakt kunnen laten ervaren dat sporten gezellig is en heel veel plezier brengt.”

Donderdag is de warming-up bijeenkomst waar de wereldmeiden voor het eerst kennis gaan maken met hun maatjes. Om 14.30 uur worden de meisjes ontvangen door Eefke. Met muziek en spelletjes laat ze de meiden kennis maken en ze zal vertellen wat de meiden de komende 20 weken kunnen verwachten. Daarna zal Angelique Sabander van Topfit Hoogeveen een spetterende kennismaking les verzorgen met sport en bewegen. Dit is de start van het project dat 20 weken gaat duren. De eerste tien weken wordt er iedere donderdagmiddag samen gesport, waarbij er iedere week een andere sport centraal staat. Zowel de maatjes als de wereldmeiden kunnen aangeven welke sport ze graag zouden willen proberen of laten zien. Na de tien weken volgt er een matching, waarbij een maatje samen met een wereldmeisje de sport naar keuze gaat uitproberen bij een sportclub.

Ook Assen en Emmen hebben wereldmeiden die klaar staan om te starten

Het project wereldmeiden staat ook klaar om te beginnen in Assen en Emmen. In beide gemeenten zijn al wereldmeiden van ISK-scholen die zich hebben aangemeld om mee te doen. Projectleiders Tamara Peek (Assen) en Esther Witte (Emmen) zijn nu hard op zoek naar maatjes. Meiden in de leeftijdscategorie 15 tot 25 jaar die het leuk lijkt om meiden die nog niet zo lang in Nederland wonen te laten kennis maken met onze sportcultuur kunnen zich aanmelden om mee te doen. Dit project zou ook als stageopdracht uitgevoerd kunnen worden.

Meer weten?
Onze projectleiders staan je graag te woord.

Esther Witte (projectcoördinator en contactpersoon Emmen) [email protected]

Eefke Weismann-Hooijer (Projectleider Hoogeveen) [email protected]

Tamara Peek (Projectleider Assen) [email protected]

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in