Webinars BIOR bieden inspiratie voor beweegvriendelijke omgeving

KennisLab BIOR Noord hield op 21 en 22 juni een drietal webinars. Hier volgt een korte terugblik en informatie over hoe je deze webinars kan terugkijken.

Webinar ‘Sport en bewegen in de omgevingsvisie’

Een goed bezocht webinar waar partner GGD Drenthe onder leiding van Inge Dijkstra ons mee nam in de kansen die de omgevingswet biedt voor een gezonde leefomgeving. Inge gaf aan vier strategieën te zien om gezondheidsbevordering een plek te geven via de kerninstrumenten in de omgevingswet; gezondheid centraal, een gezondheidsthema voorop, meekoppelkansen, geen ambitie.

Kernwaarden voor een gezonde leefomgeving zijn mobiliteit (actieve verplaatsing, fiets- en OV verbindingen) en woonomgeving (rookvrij, groen, beweegvriendelijk en gebouwen (levensloopbestendig, binnenklimaat). De kernwaarden mobiliteit en woonomgeving zijn interessant als we kijken naar de positionering van sport, bewegen, spelen en ontmoeten. Partner Kenniscentrum Sport en Bewegen, Jeroen Hoyng ging op dit laatste wat dieper in. Want wat zijn die ‘haakjes’ dan en hoe kunnen het fysieke en sociale domein hierin elkaar vinden? Tot slot sloot partner SportDrenthe, Alida Pasveer, af met een aantal inspirerende voorbeelden. Want wat zie je in die buitenruimte als sport, spelen, bewegen en ontmoeting wordt gestimuleerd?

Webinar ‘Van 13 naar 100 Gezonde Buurten’

In Gezonde Buurten werken kinderen, volwassen én gemeente samen aan het realiseren van een actieve, speelse en natuurlijke buurt. Dorien van de Kant van partner Drenthe Gezond en Rutger de Graaf van kernpartner IVN Noord gaven inspiratie om in co creatie aan de slag te gaan met Gezonde Buurten. Meer informatie lees je hier

Webinar ‘BIOR fietst en wandelt er op los, doe je mee?’

In deze webinar onder leiding van Karlijn Meijerink namens onze kernpartner IVN Noord, werden de deelnemers flink geïnspireerd. Eerst een unieke podcast ingesproken door Gerard Nijboer die al wandelend of fietsend een kwartier werd gedaan! Vervolgens nam André Brasse van IVN Noord je mee in het programma ‘Gastheer van het landschap’, Tjisse Brookman (adviseur natuur en gezondheid) in wandelinitiatieven zoals Gezond Natuur Wandelen en als laatste Jolanda Langeland namens de provincie Groningen over de fietsprojecten en de nieuwe Kinderfietsroute in Zoutkamp.

Bekijk hier hoe je de webinars terug kunt kijken

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in