We mochten in 2021 twee nieuwe RVC leden verwelkomen

Eric van Oosterhout trad in 2021 af als voorzitter van de RVC SportDrenthe en Hans Hollenbeek-Brouwer nam tevens afscheid als lid van de RVC. We zijn blij dat we in Marco Out en Ludy de Graaf twee bevlogen mensen hebben gevonden die een toegevoegde waarde brengen aan onze RVC.

Marco Out, burgemeester van de gemeente Assen nam de voorzittershamer over van Eric van Oosterhout.

Het helpt wanneer je omgeving je stimuleert

Het mooie van sport vind ik dat iedereen er op zijn eigen niveau heel veel plezier en ook baat bij heeft of kan hebben. Ik zet met er dan ook graag voor in om de Drenten meer aan het sporten te krijgen en vooral ook om ze dat op een goede manier te kunnen laten doen. Zelf zit ik graag op de racefiets en ga ik naar sportschool. Het helpt wanneer je omgeving je daarbij stimuleert. Voor bestuurders en uitvoerders is Sport Drenthe die omgeving!

Ludy de Graaf neemt de positie van Hans Hollenbeek-Brouwer over als lid. Ludy woont “half” samen met vriend en is moeder van twee volwassen dochters, Lotte en Roos. Woonachtig in één van de leukste, mooiste en gezelligste dorpen van Drenthe, Dalen. 

Sport is onmisbaar

“Sport is onmisbaar in onze hedendaagse bijzondere samenleving”. Zelf sport ik 2 tot 3 keer in de week, hardlopen, MTB’en en golven. Naast deze sporten houd ik van zeilen en skiën. Ook ben ik jarenlang actief speler, bestuurslid en voorzitter van LTC Dalen geweest en jurylid bij Gymvereniging Dalen. SportDrenthe is een belangrijke organisatie voor sporters en sportverenigingen om sporten te stimuleren en als schakel verenigingen goed te laten (blijven) functioneren. 

Maatschappelijk betrokken

12 jaar ben ik voorzitter van de Raad van Toezicht geweest van Stichting Drieluik Kinderopvang. Politiek heeft mijn interesse, ik vind vaak wel ergens iets van. Na diverse functie bij Profit en Non-Profit bedrijven, werk ik nu bij het Nederlandse Rode Kruis als Business Developer EHBO & BHV. In deze functie ben ik maatschappelijk betrokken bij het Hulpvaardiger en Hulpbereider maken van de Nederlandse bevolking door het volgen van een EHBO cursus en heb daarnaast de missie Nederlanders bewust te maken om 

veilig te sporten, binnen-, op- en naast de lijnen. Niet kijken maar doen. Naast mijn werk ben ik beroepscoach: je wilt het, je kan het en je doet het. De maatschappelijke doelstelling van SportDrenthe “met sporten en bewegen Drenthe nog beter maken” is voor mij de drijfveer om mij als Commissaris van de RvC van SportDrenthe in te zetten. Ik ga dat met veel plezier en sportieve energie doen.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in