Verduurzaming sportaccommodaties in de gemeente met een serious game

Kenniscentrum Sport & Bewegen ontwikkelde samen met partners RVO en VSG een serious game over de verduurzaming van sportaccommodaties. In 20 minuten vergroot je daarmee jouw kennis én ervaar je of het je lukt om in de (fictieve) gemeente de duurzaamheidsdoelstellingen van 2030 te halen.

Gemeenten staan voor een grote verduurzamingsopgave. In 2030 moet de CO₂-uitstoot van alle gebouwen, dus ook van sportaccommodaties, gehalveerd zijn. Voor het beheer van sportvelden gaan we naar milieuvriendelijke oplossingen en maken we stappen met circulair inkopen en materiaalgebruik. Maar waar begin je? En wie heb je daar allemaal bij nodig? Met het spelen van de serious game ga je dit proces tot 2030 in minder dan een half uur ervaren.

De “Serious Game Verduurzamen” is ontwikkeld in samenwerking met de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Tijdens het spelen van de game ervaar je wat er allemaal op je pad komt in 10 jaar verduurzaming van de sportsector. We laten je zien welke mogelijkheden er zijn en welke partijen je hierbij nodig hebt. Vergroot je kennis en test of jij de juiste beslissingen neemt om de doelstellingen te behalen. Om de game te spelen, hoef je niets te downloaden, alleen maar op de button hieronder te klikken!

Kenniscentrum Sport & Bewegen ontwikkelde samen met partners RVO en VSG een serious game over de verduurzaming van sportaccommodaties. In 20 minuten vergroot je daarmee jouw kennis én ervaar je of het je lukt om in de (fictieve) gemeente de duurzaamheidsdoelstellingen van 2030 te halen. In deze blog vertelt Sigrid Postema over de ontwikkeling van de game.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in