Veilig blijven fietsen-test – Doortrappen Drenthe

Het is al enkele jaren speerpunt in verkeersveiligheidsbeleid: senioren op de fiets. Terwijl senioren met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd worden om in beweging te blijven, is binnen deze doelgroep een groeiend aantal ongevallencijfers te zien. Voor de provincie Drenthe en de provincie Overijssel aanleiding om een online test te ontwikkelen die senioren meer inzicht geeft in de mate waarin zij veilig op de fiets aan het verkeer (kunnen) deelnemen.

Online test helpt senioren veiliger en prettiger te fietsen

Senioren die fijn, veilig en vertrouwd willen (blijven) fietsen, kunnen sinds kort op maat advies krijgen over hun fietsgedrag en fietsbekwaamheid. Door op www.veiligblijvenfietsen.nl een online test te doen, krijgen ze allerhande persoonlijke tips en adviezen. Met deze test maakt de provincies Drenthe het senioren makkelijker om veilig en vertrouwd te blijven fietsen. De test maakt deel uit van het programma Doortrappen waarmee de provincie senioren stimuleert vaker op de fiets te stappen.

Online test

De test komt als geroepen. Nu mensen er vanwege het najaar minder met de fiets op uit gaan, is het een ideaal moment om eens na te gaan hoe (veilig) het fietsen het afgelopen seizoen ging. De test maakt deelnemers bewust van wat er komt kijken bij veilig fietsen en helpt hen oplossingen te vinden voor verkeerssituaties die ze tegen kunnen komen tijdens het fietsen. De resultaten van de test geven de provincies tegelijkertijd inzicht in de fietsbekwaamheid van de senioren in deze regio’s. Zij gebruiken die kennis om educatiemiddelen, trainingen en voorlichting te verbeteren die zij, samen met gemeenten, aanbieden in het programma Doortrappen.

Doortrappen

Het programma Doortrappen is bedoeld om seniore inwoners te stimuleren vaker te fietsen. Fietsen is goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit van senioren in de provincie. Hiervoor is het programma Doortrappen ontwikkeld. Dit wordt nu omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. Het Drentse Doortrappen omvat diverse activiteiten (inclusief de test) die op lokaal niveau aan senioren worden aangeboden. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in