Unieke kans voor Drenthe: chat met Erik Scherder

Drenthe Beweegt organiseert woensdag 26 mei digitale bijeenkomst ‘Van Binnen naar Buiten’, Wat wordt het nieuwe normaal en hoe belangrijk is bewegen in je dagelijkse leven. Erik Scherder in de hoofdrol. Speciaal voor Drenthe zal hij ruim een uur spreken over het belang van sport en bewegen voor je brein.

Woensdag 26 mei organiseert Drenthe beweegt een online event met als thema ‘Van Binnen naar Buiten’. Hoe doen we dat straks? Wat wordt het nieuwe normaal en hoe belangrijk is bewegen in je dagelijkse leven. Vanmiddag kijken we naar Erik Scherder in de hoofdrol. Speciaal voor Drenthe zal hij ruim een uur spreken over het belang van sport en bewegen voor je brein. In het uur neemt hij ruim de tijd om vragen te beantwoorden die in Drenthe spelen. Vragen die van te voren zijn ingestuurd, maar ook vanuit de live chat.

De corona pandemie beheerst ons leven inmiddels al ruim een jaar. We zitten met z’n allen veel binnen, we bewegen (te) weinig en ons sociale (sport)leven ligt bijna volledig stil. We snakken naar het moment dat we ‘van binnen naar buiten’ kunnen en dat er een einde komt aan de maatregelen. Op weg naar dat moment organiseert Drenthe beweegt deze webinar, waarbij we stil staan bij de gevolgen van de corona crisis en met u vooruitkijken naar de toekomst.

Vanuit het FC Emmen stadion zenden we 2 uur lang uit. We schakelen live over naar Erik Scherder in Amsterdam. Vervolgens blikken we met gasten aan tafel terug op zijn verhaal en praten we over de nabije toekomst. Hoe zorgen we dat we in Drenthe weer in beweging gaan na deze corona-pandemie. René Karst vertelt zijn bijzondere verhaal van het afgelopen jaar en zal deze middag muzikaal afsluiten. In het laatste blok ontvangen we, hopelijk een juichende eredivisionist voor het nieuwe seizoen, FC Emmen aan tafel. Samen met Naoberschap United zorgen zij voor de verbinding van het betaald voetbal in Drenthe naar de samenleving er om heen. Wat hebben zij allemaal gedaan en wat gaan ze de komende tijd doen.

Deze bijeenkomst is de derde in de reeks ‘Waar een wil is…’. In 2018 hadden we een nu nog legendarischere editie met Bibian Mentel en Kjelt Nuis. In 2019 mochten we Maarten van der Weijden ontvangen voor zijn bijzondere verhaal. 2020 moesten we noodgedwongen overslaan, nu in 2021 niet live, maar waar een wil is… Dus we kiezen voor een online moment.

Deze webinar is voor iedereen in Drenthe en gratis te volgen Aanmelden kan nog tot dinsdag 25 mei via deze link.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in