SportDrenthe zet zich samen met Velodroom in voor de fiets-uitdaging: Fit naar de Veldslag

Velodroom en Gerard Kemkers zoeken 4 mannen en 4 vrouwen die de sportieve strijd met zichzelf willen aangaan. Onder leiding van een team van professionals is hun ultieme doel om in 4 maand zo fit te worden dat zij op 4 september 2021 de Velodroom Veldslag om Norg kunnen fietsen.

De Veldslag is een mountainbiketocht van 100km in Drenthe. Velodroom ondersteunt met kleding en materiaal. Met de
challenge wil Velodroom laten zien dat iedereen plezier kan krijgen in het fietsen, ook als je nu nog geen enkele ervaring met sportief fietsen hebt. SportDrenthe is partner in dit project. Wij ondersteunen Velodroom bij het werven en selecteren van de teamleden en zetten onze communicatiekanalen in. Het doel van het project sluit naadloos aan bij alle doelen van onze teams: in dit team/deze club kan iedereen meedoen met en de uitdaging aangaan voor een groot (sport)evenement in de buitenruimte van Drenthe.

Wij zoeken mensen met een verhaal: durf jij de uitdaging aan? Meld je dan aan voor de selectiedag

Fietsen is fantastisch, en dat willen we iedereen laten voelen.

Velodroom: “Als hoofdsponsor van de Veldslag om Norg willen we 8 mensen helpen om het onmogelijke te presteren: De Veldslag om Norg uitfietsen. We zoeken dus deelnemers die het heel graag zouden willen, maar een duwtje en een helpende hand nodig hebben. Iedereen kan zich aanmelden: dik, dun, jong, oud, beginner, gevorderd; het maakt ons niets uit. Een beperking hoeft daarbij zeker geen belemmering te zijn. Als je het maar graag genoeg wilt gaan wij je helpen.”

Gerard Kemkers: “Ik vind vitaliteit en gezondheid heel belangrijk. Deze challenge is geen wedstrijd, maar een persoonlijke uitdaging om vitaler en gezonder te worden. De motivatie en het startpunt zijn dan ook voor iedere deelnemer verschillend. Maar voor alle deelnemers geldt: ze gaan proberen het maximale uit zichzelf te halen. Ik heb zelf geweldige uitdagingen in mijn carrière gehad, daarna heb ik absolute topsporters geholpen aan de top te winnen en nu werk ik met de beste nationale talenten om een stap te maken. Ik steun dit mooie
project en het lijkt me fantastisch om de deelnemers naar hun eigen topsportniveau te zien groeien. Het initiatief zet hiermee ook nog eens Drenthe als fietsprovincie in schijnwerpers.”

 

Wie zoeken we?

Iedereen die 15 jaar of ouder is en voor wie deze fietservaring een échte uitdaging is, kan zich aanmelden. Ervaring met sportief fietsen is op voorhand dus niet noodzakelijk. Misschien wil je je simpelweg fitter en vitaler gaan voelen? Of je fietst nu al wel, maar je wilt dolgraag de stap naar een mountainbiketocht van 100 km maken? Of je komt terug van een ziekte of je hebt een beperking, waardoor je denkt ‘dat kan ik nooit’? Tegen al die mensen zeggen wij: ‘meld je aan!’ We zoeken dus deelnemers die het heel graag zouden willen, maar een duwtje en een helpende hand nodig hebben. Als je maar enthousiast bent en er echt voor wil gaan!

Top-team

Naast Gerard zijn er twee teamcoaches (Arjan Elferink en Marianne Gall) om de geselecteerde deelnemers (4 mannen en 4 vrouwen) voor te bereiden op de Velodroom Veldslag om Norg. Er is ondersteuning van een sportarts (Hans de Vries, Martiniziekenhuis), fysiotherapeut (Dannie Snijder, FysioSportief) en een voedingscoach (Patrick v.d. Duin, Core of Sports). Er is aandacht voor alles wat komt kijken bij een optimale voorbereiding: fietshouding, conditie, materiaal, training, voeding, etc.

De Veldslag om Norg is een échte MTB uitdaging op 4 september 2021. Fietsers worden in een grote ronde geconfronteerd met het mooiste en zwaarste dat Noord-Drenthe te bieden heeft. Alex Kapma, eigenaar Velodroom: “We willen met dit project het brede publiek enthousiasmeren voor sportief fietsen. Ik ben ontzettend blij met het enthousiasme van het begeleidingsteam. Nu nog enthousiaste deelnemers!”

Selectiedag

Mensen die deze challenge willen aangaan, kunnen zich vanaf 22 maart tot en met 15 april inschrijven op  www.velodroom.nl/fitnaardeveldslag. Daar staat ook meer informatie. Uit alle inzendingen worden 30 personen geselecteerd voor de selectiedag. Vervolgens worden 8 deelnemers gekozen om de uitdaging aan te gaan. De deelnemers worden gevolgd bij hun voorbereiding op dit evenement. Dit resulteert in video’s, foto’s, social media posts en vlogs die Velodroom publiceert.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in