SportDrenthe partner in sociale agenda provincie Drenthe

Gezond, gelukkig en veilig opgroeien in Drenthe. We gaan voor gelijke kansen voor iedereen. Voor goede zorg, voldoende onderwijs, passende woningen, zonder armoede. In Drenthe mag je zijn wie je wilt zijn. Met Sociaal Drenthe gaan we met gemeenten en betrokken partijen aan de slag om dit te realiseren.

Levendig en Sociaal:

Vóór en met de inwoners van Drenthe. Dat is wat de provincie aangeeft. SportDrenthe is met haar team meedoen nauw betrokken bij de sociale agenda die zich richt op 7 pijlers:

• Leefbaarheid en bereikbaarheid
• Wonen
• Armoede en laaggeletterdheid
• Gezondheid en vitaliteit
• Iedereen doet mee (inclusie)
• Onderwijskwaliteit en gelijke kansen
• COVID-19 projecten

Samen met partners is SportDrenthe nu aan het inzetten op verschillende projecten. Bijvoorbeeld projecten gericht op Inclusie (iedereen moet mee kunnen doen), dat doen we samen met Stichting regenboog Assen, Stamm-CMO en andere partners. Samen met de huisartsenzorg zetten we in op de Diabeteschallenge. Om mensen preventief aan het wandelen te krijgen en in eerste instantie gericht op diabetes patiënten die op door deelname aan de challenge minder medicijnen nodig hebben en belangrijker: zich veel fitter voelen. Langer thuis wonen, met woningbouwcoöperatie Actium zetten we in op een beweegproject om te zorgen dat mensen langer zelfstandig bij Actium kunnen blijven wonen. En er komt een project in het kader van dementie waarin SportDrenthe met sport en bewegen haar steentje zal bijdrage. Spannend, maar ook heel erg mooi om te zien welke vernieuwingen er zijn en komen.

De provincie organiseert online webinars en thematafels waar het om de inrichting van de sociale agenda gaat. SportDrenthe denkt mee, ontwikkelt mee en samen met partners komen we tot nieuwe allianties en nieuwe projecten om samen Drenthe Gezonder, gelukkiger en gezonder te maken. Op de site van de provincie leest u meer over de sociale agenda.

Heeft u als gemeente of partner een goed idee op het gebied van sport en bewegen dat past binnen de thema’s van de sociale agenda? Laat het ons weten dan helpen we u graag en dienen we samen met u een aanvraag in. Dit kunnen we vier keer per jaar doen en het begint met een projectidee. We horen het graag. U kunt contact opnemen met Esther Witte via [email protected].

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in