SportDrenthe partner in Europees project Move the Mind

Het 'Move the Mind: Empowerment for well-being through sport’ behandelt de mentale gevolgen van crises in het algemeen en de huidige COVID-pandemie in het bijzonder, met als belangrijkste doel de positieve mentale aspecten van fysieke activiteit en sport te benutten voor overwinnen van en aanpassen aan uitdagende situaties, en zo bijdragen aan het welzijn van mensen.

Awesome virtual kick-off to empower Europeans towards well-being through sport !! What a great partnership: The International Council for Coaching Excellence based in the United Kingdom, the Hungarian University of Physical Education, the Tarab Institute International from Denmark, Sport Drenthe from the Netherlands, the Catalan Union of Sports Federations, and SPIN Sport Innovation from Germany, started their co-creation process. Plaatste move the mind 22 februari op het Facebook account.

SportDrenthe is trots partner te mogen zijn van dit initiatief. We merken nu tijdens de corona pandemie meer dan ooit hoe groot de gevolgen zijn van crises op het mentale welbevinden van mensen. Het ‘Move the Mind: Empowerment for well-being through sport’ behandelt de mentale gevolgen van crises in het algemeen en de huidige COVID-pandemie in het bijzonder, met als belangrijkste doel de positieve mentale aspecten van fysieke activiteit en sport te benutten voor overwinnen van en aanpassen aan uitdagende situaties, en zo bijdragen aan het welzijn van mensen. Het langetermijndoel is om mensen te helpen bij het overwinnen van en zich aanpassen aan uitdagingen en crises, zoals de huidige COVID-pandemie. Zo gebruiken we de positieve mentale aspecten van fysieke activiteit en sport om stress en angst te overwinnen, veerkracht en doorzettingsvermogen te verbeteren en levensvaardigheden en doelgerichtheid te ontwikkelen.

De manier waarop we de positieve mentale aspecten van sport benutten, is via drie hoofdactiviteiten:
1. Een Move the Mind Knowledge Network creëren,
2. Het ontwikkelen en uitvoeren van een coachingstraining voor permanente professionele ontwikkeling, en
3. Het ontwikkelen en implementeren van een positief online programma voor sportrecreatie, die bijdragen aan het welzijn van mensen. Zo onderzoekt het project de bijdrage van recreatieve lichamelijke activiteit en sport aan de geestelijke gezondheid en het welzijn voor herstel, veerkracht en persoonlijke ontwikkeling, waarbij beweging en opmerkzaamheid worden gecombineerd.

De Move the Mind Knowledge Discovery verzamelt bestaande informatie die bijdraagt aan een beter begrip van de fysiologische, psychologische en psychosociale contexten van beweging en mindfulness. Het ontdekt en verduidelijkt hoe recreatie, lichaamsbeweging en sport kunnen bijdragen aan het overwinnen van angst en stress, het verbeteren van veerkracht en doorzettingsvermogen en het ontwikkelen van levensvaardigheden en doelgerichtheid. Hiermee vergroot het de bewijsbasis met betrekking tot de bijdrage van fysieke activiteit en sport aan de geestelijke gezondheid en het welzijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in