SportDrenthe en HZD Drenthe trappen Meters met Diabetes samen af

Van april tot en met september organiseren SportDrenthe en HZD voor het derde jaar de Diabetes Challenge, onder de naam Meters met Diabetes. Op dinsdag 8 maart is de startbijeenkomst voor professionals. De start voor huisartsen, buurtsportcoaches, leefstijlcoaches, welzijnswerkers, fysiotherapeuten en andere betrokken professionals van het project. Ze krijgen informatie over Meters met Diabetes, de projectteams worden gevormd en er is ruimte om te sparren over het project en ervaringen uit te wisselen.

Meters met Diabetes is er voor iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid, maar vooral voor mensen met diabetes, overgewicht of andere chronische aandoeningen. Deelnemers ervaren op een veilige en gezellige manier wat het effect is van bewegen op hun gezondheid en/of diabetes. Onderzoek laat onder andere zien dat deelnemers zich na hun deelname fitter en energieker voelen, afvallen en minder medicatie nodig hebben. Bovendien ervaren ze dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is en dat motiveert zijn om ermee door te gaan. Door deze mensen de juiste begeleiding te geven loopt een professional mee, zo zorgen we dat ze met vertrouwen op pad gaan.

Derde jaar

In 2019 startten SportDrenthe en HZD voor het eerst actief met de deelname aan de Diabetes Challenge. Een tiental praktijken deed mee en dat leverde enorm positieve reacties op. Niet alleen waren de deelnemers enthousiast over het samen wandelen en in beweging zijn. Het had ook een positief effect op het ziektebeeld en medicijngebruik. In 2020 waren alle voorbereidingen getroffen om in het voorjaar te kunnen starten, helaas is dit door corona op het laatste moment niet door gegaan. In 2021 organiseerde de Bas van de Goor Foundation een light versie van de Diabetes Challenge. Een aantal Drentse praktijken heeft die gelegenheid aangegrepen om daar aan mee te doen of een eigen variant te organiseren. Reden genoeg voor SportDrenthe en de HZD om nu in 2022 actief aan de slag te gaan met Meters met Diabetes. Doet u mee?

In 2019, voor de coronapandemie alle grote evenementen plat legde, genoten de Drentse deelnemers van het slotevent in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Lees hier het nieuwsartikel “Ik had nooit verwacht dat ik 10 kilometer kon wandelen” – Sportdrenthe In 2022 organiseren SportDrenthe en HZD een slotevent dichter bij huis. Een Drents eindevent om echt samen Meters met Diabetes 2022 af te sluiten.

Bent u professional en wilt u graag onderdeel zijn van het begeleidingsteam voor Meters met Diabetes in uw gemeente? Geef u dan op voor het startevent en kijk wat uw bijdrage zou kunnen zijn. Naar aanmelden

Wilt u meer informatie? Neem contact op met Esther Witte, projectleider Meters met Diabetes [email protected]

 

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in